Thijs Neutel

Thijs Neutel

Thijs Neutel

1985

Saaksum

 

 

Bekijk de hele film over Thijs Neutel

Thijs zit sinds 2009 in VOF met zijn ouders, en neemt het bedrijf binnen nu en vijf jaar over. De dagelijkse leiding en organisatie heeft Thijs op zich genomen, grote strategische beslissingen worden samen genomen, waarbij Thijs wel de vrijheid krijgt.

Thijs meent…

De sector
De melkveehouderij ligt in Nederland onder een vergrootglas. Willen we onze “licence to produce” houden dan zullen we open en transparant moeten zijn over wat we doen. Tegelijkertijd ontkomen we niet aan “eisen” van de maatschappij. Dat geeft beperkingen, maar tegelijk ook kansen.

Wereldwijd gezien kan de Nederlandse melkveehouderij zich vooral onderscheiden op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid. Daarmee moeten we de hoge kostprijs die we in Nederland hebben compenseren.

Om in Nederland melkveehouder te blijven zul je continue met de besten mee moeten draaien. Daarbij is efficiëntie in de breedste zin van het woord belangrijk. Dit gaat van een efficiënte melkproductie en efficiënt met mineralen omgaan tot het efficiënt inzetten van arbeid en het benutten van de melkrobots.

Daarnaast moet je als ondernemer in staat zijn om je op de juiste manier aan regelgeving aan te passen. Een voorbeeld is de samenwerking die wij met de buurman-akkerbouwer hebben.

Toekomst

We hebben de laatste jaren fors geïnvesteerd in automatisering. De data die door deze systemen beschikbaar komen, resulteren in betere technische, en daarmee financiële resultaten.

Hiermee wil ik op een duurzame en efficiënte manier de beste kwaliteit melk produceren, maar dat zó doen dat het gewaardeerd wordt door de omgeving en door de maatschappij.

Over 10 jaar heb ik het bedrijf overgenomen en melken we met drie robots 200 koeien die ruim 10.000 liter melk per koe geven.

Ambitie

Mijn ambitie? Bij een ambitie mag je de lat hoog leggen. Ik streef ernaar om de beste melkveehouder van Nederland te worden op technisch en financieel vlak, én dit te doen met waardering van de omgeving en maatschappij.

Verkiezing:

Young Herdmanager of the year

Op zaterdag 11 juni gaat CRV op zoek naar de ‘Young Herdmanager of the year’. Drie jonge veehoud(st)-ers delen daarbij hun visie op de toekomst en meer specifiek op het management van de eigen veestapel delen.

Ontdek hier wie ze zijn en breng je stem uit op diegene waarvan jij meent dat hij de ‘Young Herdmanager of the year’ is.

 

Lees meer over de drie finalisten:

Thijs Neutel (1985) uit Saaksum
Emiel Willems (1985) uit Vriezenveen
Klaas Wietsma (1995) uit Ouwsterhaule

 

De uitslag is bekend!
De verkiezing is gewonnen door Thijs Neutel! Bekijk de fotoreportage via onze Facebookpagina.

Rollend Jaargemiddelde

114 melkkoeien
3.09 9075 kg 4,45% vet 3,61% eiwit

Volg de competitie ook via de Facebookpagina van CRV: