Young Herdmanager of the year

 

CRV organiseerde op 11 juni 2016 ‘Veestapel naar je hart’, een uniek event voor iedereen die met hart en ziel werkt aan een veestapel die past bij zijn/haar bedrijfsdoelen. Speciaal voor de jonge generatie veehouders was er de verkiezing ‘Young Herdmanager of the year’.

 

 

Verkiezing ‘Young Herdmanager of the Year’
Om de aandacht voor een duurzame melkveehouderij te stimuleren, vond tijdens het CRV-event de strijd om de titel: ‘Young herdmanager of the year’ plaats. Drie jonge veehouders, presenteerden in de finale hun visie op melkveehouderij en hun kijk op de toekomst van de eigen veestapel. De vakjury en het (online) publiek brachten hun stemmen uit en de gelukkige winnaar werd: Thijs Neutel (30) uit Saaksum (Gr.).

Gevraagd naar zijn persoonlijke ambitie zegt Thijs: ‘de beste melkveehouder van Nederland worden, technisch en financieel, mét waardering van de omgeving en maatschappij vanwege mijn duurzame, diervriendelijke bedrijfsvoering’.

Dertig aanmeldingen
Jonger dan 35 jaar, actief betrokken bij de Nederlandse melkveehouderij, (mee-)beslisser zijn op het bedrijf en een duidelijke en toekomstgerichte visie hebben op managen van het bedrijf en de veestapel. Dat was het profiel van de ‘Young Herdmanager of the year’.
Dertig jonge veehouders toonden hun interesse en ontvingen vervolgens een vragenlijst die hun ambitie en visie over de toekomst van hun bedrijf, de melkveehouderij in en de veestapel diende bloot te leggen. Iets meer dan de helft van hen ging daarbij de uitdaging aan en legde zijn of haar visie voor aan de jury. Uit deze groep nomineerde een vakjury op basis van de ingevulde vragenlijst de drie finalisten.

 

Het CRV- Event 2016 wordt mede mogelijk gemaakt door:

for farmers

 

Eigen programma voor jonge veehouders en bedrijfsopvolgers
Speciaal voor jonge veehouders was er tijdens het CRV-Event ‘Veestapel naar je hart’ een eigen en uniek programma voor jonge veehouders. Centraal daarin stond ‘visie’, visie op de toekomst, maar ook hun visie op herdmanagement. Het programma omvatte onder meer Farmtalk, een seminar boordevol informatie en debat.

Farmtalk was geen eenrichtingsverkeer maar een goed gesprek tussen de tafelgenodigden, onder leiding van Veeteeltredacteur Florus Pellikaan. Aan tafel zaten:

  • Jan van Weperen jr., melkveehouder melkt 525 koeien
  • Koen Bolscher, melkveehouder met 200 koeien en aftredend portefeuillehouder melkveehouderij bij NAJK
  • Alfred de Vries, directielid CRV
  • Jan Hulsen, dierenarts en consultant Vetvice

 

Volg het laatste nieuws rondom Young Herdmanager of the year

De uitslag is bekend!
Young Herdmanager of the year is geworden: Thijs Neutel.

 

Breng je online stem uit – 27 mei ’16

Vanaf vandaag kun je stemmen op een van de 3 finalisten van de Young Herdmanager of the year verkiezing. Van alle finalisten zijn filmpjes gemaakt. Bekijk ze en maak je keuze!

Etickets vanaf nu verkrijgbaar – 20 mei ’16

Vanaf vandaag zijn de etickets verkrijgbaar voor het CRV-Event en het symposium voor (jonge) bedrijfsopvolgers. Bestel direct je gratis kaarten.

De finalisten zijn bekend! – 25 april ’16

online presentatie via filmpjesDe vakjury heeft uit 30 aanmeldingen drie kandidaten geselecteerd die tijdens de finale op 11 juni gaan strijden om de titel ‘Young Herdmanager of the year’. Binnenkort presenteren de kandidaten zich online met filmpjes via deze pagina.

Al 20 aanmeldingen voor verkiezing Yough Herdmanager  – 1 april ’16

Twee weken na de start van de inschrijving staat de teller op 20 aanmeldingen. De gemiddelde leeftijd van de inschrijvers is 26 jaar en voldoet daarmee ruim aan het criterium ‘jonger dan 35 jaar’. Voldoe jij ook aan deze en de overige criteriaAanmelden kan nog tot 8 april!

 Verkiezing Yough Herdmanager of the year van start – 17 mrt ’16

De inschrijving voor de verkiezing ‘Young Herdmanager of the year‘ is geopend. Jonge melkveehoud(st)ers (< 35 jaar) kunnen meedoen aan deze verkiezing. Aanmelden kan tot 8 april. Een commissie zal uit alle inzendingen drie finalisten selecteren. De finale is op 11 juni tijdens het CRV-Event. Uiteindelijk zal zowel een vakjury als het publiek (online en tijdens het CRV-Event) een stem hebben in de aanduiding van de winnaar.

 Blijf op de hoogte via onze Eventpagina op Facebook – 15 mrt ’16

Facebook-eventBen je erbij op 11 juni? Laat weten dat u gaat via onze Eventpagina en blijf op de hoogte van al het relevante nieuws rondom het CRV- Event en de verkiezingen van de Beste veestapel van Nederland / Young Herdmanager of the year.

Young Herdmanager of the year

Op zaterdag 11 juni gaat CRV op zoek naar de ‘Young Herdmanager of the year’. Drie jonge veehoud(st)-ers delen daarbij hun visie op de toekomst en meer specifiek op het management van de eigen veestapel delen.

Ontdek hier wie ze zijn en breng binnenkort een stem uit op diegene waarvan jij meent dat hij de ‘Young Herdmanager of the year’ is.

Dit zijn de drie kandidaten:

 

De uitslag is bekend!
De verkiezing is gewonnen door Thijs Neutel! Bekijk de fotoreportage via onze Facebookpagina.

Praten over koeien, tussen koeien; dat is: ‘Veestapel naar je hart’.

 

CRV FarmTalk