Mrij-dag: het belang van mrij als dubbeldoelras

categorie Vruchtbaarheid
20
feb
2019
0
Reacties
mrij-dag

Graag heten we u van harte welkom op de mrij-dag in uw regio. Tijdens deze bijeenkomst, georganiseerd in samenwerking met de studieverenigingen MRIJ Oost en MRIJ Zuid, hebben we een interessant programma. Onze sprekers vertellen u graag meer over het belang van mrij als dubbeldoelras in relatie tot klimaat- en milieueisen.

Natuurlijk komt ook het mrij-fokprogramma en ons stierenaanbod aan de orde. We eindigen met een interes­sante bedrijfsexcursie. De studieverenigingen houden voorafgaand aan het program­ma hun jaarvergadering. Tijdens de mrij-bijeenkomsten verloten we een 5-tal doses van mrij-stier Rudo onder de bezoekers. In de agenda vindt u meer informatie over het programma voor regio Zuid-West in Gassel (Nb) op 20 maart (inclusief bedrijfsbezoek aan de familie Van den Bosch) en in regio Oost in Geesteren (OV), op 27 maart (inclusief bedrijfsbezoek aan de familie Frons).

 

Aanmelden en meer informatie mrij-dag

Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met een medewerker Verenigingszaken:

Doortje 65: mrij-koe van het jaar 2018

MRIJ koe van het jaar 2018 is Doortje 65 van de familie Van den Bosch uit Gassel. Deze 4e kalfs Dos 4 dochter is een zeer productieve MRIJ koe met de raseigenschappen waar MRIJ trots op mag zijn. De flinke productie met hoge gehaltes is haar sterkste punt. Gemiddeld produceerde ze in drie lijsten van 340 dagen 809 kg vet en eiwit. Met gemiddeld 115 lactatiewaarde produceert ze 15 % boven haar bedrijfsgenoten.

 

mrij-dag

Doortje 65 bezit veel ruimte en breedte in haar bouw met een goed uier en benen. Deze echte typische Dos 4 dochter is met 88 punten ingeschreven als 2e kalfs. De goede genen van Doortje 65 worden bij CRV ook doorgegeven door haar zoon Wim (Rex 159) die als teststier is ingezet. Familie van den Bosch zijn trotse bezitters van een mooie koppel MRIJ koeien, die een gemiddelde productie van ruim 8.400 kg met 4,65% vet en 3,78% eiwit realiseert.

 

Tijdens de mrij-dag in Gassel (Nb) op 20 maart wordt Doortje 65 gehuldigd.