Een goed inzicht in vruchtbaarheid: vernieuwde module in VeeManager

17
mrt
2015
0
Reacties
Vruchtbaarheidsadviseur Sofie Diddens in de stal

Gebruikers van de module vruchtbaarheid in VeeManager beschikken voortaan over een nieuw scherm én unieke kengetallen inzake vruchtbaarheid. De vertrouwde kengetallen zoals tussenkalftijd en inseminatiegetal geven veel informatie over de vruchtbaarheid van een veestapel over een langere periode. Alleen vraagt vruchtbaarheid ook actie op korte termijn, zeker op grote bedrijven.

Duidelijke overzichtsschermen
De nieuwe vruchtbaarheidsschermen in VeeManager zijn zo ingedeeld dat u in een overzichtsscherm in één oogopslag de kengetallen van uw veestapel ziet. U bepaalt ook zelf welke kengetallen, grafieken en analyses u wil zien. Kortom, de informatie is geheel naar eigen wens instelbaar. Ook krijgt u het verloop van de verschillende kengetallen over een bepaalde periode grafisch in beeld.

Unieke kengetallen
Om op korte termijn een goed inzicht te hebben in de vruchtbaarheid van de veestapel, heeft CRV unieke kengetallen ontwikkeld, welke zijn gebaseerd op kennis vanuit Amerika. Daarbij heeft CRV wel een specifieke vertaalslag gemaakt naar de Nederlandse en Vlaamse praktijk.

 Klik hier voor meer informatie over de nieuwe overzichtsschermen en kengetallen.

Meer informatie hiervoor ziet u ook in onderstaande animatie.