Waar een Ladies Only-dag over Delta Satelliet toe kan leiden

categorie Embryo nieuws
18
nov
2019
0
Reacties
embryo
Op 5 oktober 2017 bekijken 37 boerinnen de dieren in de stal bij de familie Van Gastel

5 oktober 2017: 37 boerinnen lieten zich tijden een Ladies Only-dag informeren over de mogelijkheden die het Delta Satelliet-programma van CRV biedt. Als dank voor hun interesse, zorgde CRV ervoor dat op hun bedrijven een gratis Satelliet-embryo werd geplaatst. Nu, ruim twee jaar later, willen we wat mooie resultaten uit deze embryo’s met jullie delen.

Op één bedrijf kochten we een Goalvaarskalf met roodfactor terug. Het kalf heeft aanleg voor hoge gehalten en hoge gezondheidskenmerken. En dat leverde de boerin in kwestie een mooie vergoeding op!

 

Drie keer gespoeld

Een ander vaarskalf van Goal werd niet teruggekocht, maar na elke indexdraai bleken haar fokwaarden verder te stijgen! Daarom is dit hoornloze dier drie keer gespoeld voor het CRV-fokprogramma. Hieruit kwamen behoorlijk wat embryo’s, wat onder meer zorgde voor veertien drachtigheden op bedrijf zelf.
Zo heeft dat eerste embryo gezorgd voor een flinke genetische sprong op dit bedrijf met 60 melkkoeien!

 

Kerstcadeautje

Een ander embryo werd een kerstcadeautje. Peter Ritmeester van CRV plaatste het op tweede kerstdag 2017. Dit resulteerde in een prachtig vaarskalf van Ranger uit de volle zus van Delta Esperanto. Dit dier met hoge merkerfokwaarden is inmiddels een pink die ook is gespoeld op kosten van CRV voor het fokprogramma. Het resultaat? Elf eersteklas embryo’s van de stier Peak Remington. Deze embryo’s zet CRV weer in op de Satellietbedrijven.

 

Zeven kalveren teruggekocht

Voor een van de andere boerinnen gaf het gekregen embryo een stierkalfje dat niet interessant was voor het fokprogramma. Helaas! Maar de Ladies Only-dag was wel de reden dat dit bedrijf deelnemer werd aan Delta Satelliet. Van alle Satellietkalveren die er inmiddels zijn geboren heeft dit bedrijf al twee vaarskalveren en vijf stierkalveren aan CRV geleverd. De overige vaarskalveren zorgen voor een flinke genetische injectie op dit bedrijf!

 

Ook profiteren van Delta Satelliet?

Boerinnen (en boeren) die ook willen profiteren van de hoge genetische waarde van de Delta Satelliet-embryo’s, kunnen zich aanmelden bij hun veestapeladviseur. Meer weten over de voorwaarden voor deelname? Lees hier dan meer over deelname aan Delta Satelliet.