Talent verloochent zich niet

categorie Embryo nieuws
4
jan
2016
0
Reacties
M.H. Alana 5 (v. Amor), algemeen kampioene HHH show, uit Delta-grootmoeder

M.H. Alana 5, de kersverse algemeen kampioene roodbont van de HHH-show, heeft goede genen meegekregen. Haar moeder was geboren uit een CRV-satellietembryo op de Merwe Hoeve van vof De Groot in Herwijnen.

Het betreft M.H. Alana 2, een Bertildochter die met een levensproductie van 40.447 kg melk met 4,36% vet en 3,66% eiwit nog steeds in productie is. Zij kreeg 85 punten van de inspecteur met 86 punten voor uier en benen.

Haar moeder, Mascoldochter Delta Alana, was een donorpink uit het Delta-programma. Ze melkt al vanaf haar vaarzentest bij CRV-testbedrijf Vernooij in Schalkwijk en is bezig aan haar vijfde lactatie. Als vaars werd ze met 84 punten ingeschreven. In haar vierde lactatie scoorde ze Ex-90.

Delta-Alana
Delta Alana (Ex 90), levensproductie 83.244 kg met 3,69% vet en 3,41 % eiwit

Volgens Arjen Vernooij is Delta Alana een fijne koe, gefokt voor goede gebruikseigenschappen en veel kilogrammen eiwit. Arjen: ‘Ze maakt dat ook waar, heeft geen problemen met celgetal en heeft nooit wat met de benen. Dat ze dan op de NRM nog goed meedoet, is mooi meegenomen. Ik heb goede hoop dat ze gemakkelijk de 100 ton vol melkt. Alana voldoet nog prima, maar qua fokwaarde zit ze niet meer bij de hoogste. Voor de fokkerij gebruiken we de jongste generatie van haar nakomelingen. Ze is in de tweede lactatie gespoeld voor roodbont en we hebben er ook zo’n hartstikke fijne Jerudodochter van, Delta Alumette 4.’

Laatrijp
Van haar is Hedra Allround, wachtstier bij CRV, een allround fokkende Chanelzoon die op productie, exterieur en nadrukkelijk ook qua gezondheidsaspecten zijn mannetje staat. Moeder Delta Alumette 4 kan qua exterieur met 87 punten en ook qua productie het hoge bedrijfsniveau prima aan. Van haar is Coloradodochter Alumette 23 onlangs gespoeld met Brasil Rf . Ze gaf maar liefst 24 embryo’s. Die zijn deels ingezet op satellietbedrijven en deels op het bedrijf van Vernooij zelf.

De grootmoeder van deze Alumette 523 via vader Colorado, is Lawn Boydochter Delta Sissy. Op testbedrijf Boschloo wordt ze als vierdekalfs voorspeld meer dan 15.000 liter te geven in 305 dagen. Zij is eveneens een voorbeeld van een laatrijpe koe uit het Delta-fokprogramma die met 83 punten als vaars startte en als derdekalfs klom naar 89 punten. Ook haar dochter, de volle zus van Colorado, Delta Sisca (v. Arroyo) klimt van 86 punten als vaars naar 87 punten als tweedekalfs bij testbedrijf Hermanussen. Van Sisca’s dochters in de Delta Nucleus komen embryo’s beschikbaar voor Delta-satellietbedrijven.

Het CRV-fokprogramma dat zich richt op een efficiënte productie van veel kilo’s vet en eiwit uit gezonde koeien die probleemloos een grote levensproductie aan kunnen, sluit showexterieur niet uit.

Delta-SissyDelta Sissy (89), stiermoeder met showallures, kleindochters worden gespoeld voor satellietembryo’s

Delta-SiscaDelta Sisca (87), volle zus van Colorado uit Delta Sissy

 Delta Satelliet is dé manier om grote stappen te zetten in de verbetering van uw veestapel: de beste embryo’s voor een zeer concurrerende prijs