Mrij-dag: bijpraten over genomics bij mrij

categorie Vruchtbaarheid
16
feb
2018
0
Reacties
mrij-dag
Emma 71 (v. Remco) wordt op de mrij-dag in regio Oost gehuldigd tot mrij-koe van het jaar

Graag heten we u van harte welkom op de mrij-dag in uw regio. Op deze bijeenkomst, in samenwerking met de studieverenigingen MRIJ Oost en MRIJ Zuid, vertellen we u graag meer over hoe u genomics kunt toepassen in uw mrij-veestapel.

Ook besteden we aandacht aan het mrij-fokprogramma van CRV, tonen we u diverse stieren en staat een bezoek aan een interessant melkveebedrijf op het programma. Voorafgaand aan het programma houden de studieverenigingen hun jaarvergadering.
Op de mrij-bijeenkomsten verloten we een 5-tal doses van mrij-stier Harm verloot onder de bezoekers.

In de agenda vindt u meer informatie over het programma voor regio Oost in Wesepe, op 7 maart (inclusief bedrijfsbezoek aan de familie Kerkmeijer) en in regio Zuid-West in Asten-Heusden op 14 maart (inclusief bedrijfsbezoek aan de familie Driessen).

 

Meer informatie mrij-dag

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een medewerker Verenigingszaken:
Regio Zuid-West Gerard van der Weijst 06-22 49 18 35 Gerard.van.der.Weijst@crv4all.com
Regio Oost Jan Hendriks 06-22 49 18 31 Jan.Hendriks@crv4all.com

Emma 71: mrij-koe van het jaar 2017

De mrij-koe van het jaar 2017 is Remcodochter Emma 71 van de familie Kerkmeijer-Wichink in Wesepe. De selectiecommissie roemt in haar oordeel de beste raskwaliteiten voor vruchtbaarheid en uiergezondheid en de eiwitrijke productie van Emma 71.
Ze is drie keer binnen het jaar gekalfd en haar celgetal ligt net beneden de 40 in haar huidige en derde lactatie. Haar geprojecteerde 305 dagenproductie bedraagt nu bijna 8000 kg melk met 4,35% vet en 4,01% eiwit. De jury is van mening dat
het juist bij de introductie van het fosfaatrechtenstelsel van belang is dat een koe lang en probleemloos kan produceren met de hoogst wenselijke literprijs per kilogram melk, en dat Emma 71 over al deze eigenschappen beschikt.
Ze is onlangs ingeschreven met 85 punten voor algemeen voorkomen, met ook 85 punten voor de uier.
Tijdens de mrij-dag in Wesepe op 7 maart wordt Emma 71 gehuldigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *