Mrij-dag: bijpraten over genomics bij mrij

categorie Vruchtbaarheid
15
feb
2018
0
Reacties
mrij-dag
Doortje 65 (v. Dos) wordt op de mrij-dag in regio Oost gehuldigd tot mrij-koe van het jaar

Graag heten we u van harte welkom op de mrij-dag in uw regio. Op deze bijeenkomst, in samenwerking met de studieverenigingen MRIJ Oost en MRIJ Zuid, vertellen we u graag meer over hoe u genomics kunt toepassen in uw mrij-veestapel.

Ook besteden we aandacht aan het mrij-fokprogramma van CRV, tonen we u diverse stieren en staat een bezoek aan een interessant melkveebedrijf op het programma. Voorafgaand aan het programma houden de studieverenigingen hun jaarvergadering.
Op de mrij-bijeenkomsten verloten we een 5-tal doses van mrij-stier Rudo verloot onder de bezoekers.

In de agenda vindt u meer informatie over het programma voor regio Zuid-West in Gassel (Nb) op 20 maart (inclusief bedrijfsbezoek aan familie Van den Bosch) en in regio Oost in Geesteren (OV), op 27 maart (inclusief bedrijfsbezoek aan de familie Frons).

 

Meer informatie mrij-dag

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een medewerker Verenigingszaken:
Regio Zuid-West Gerard van der Weijst 06-22 49 18 35 Gerard.van.der.Weijst@crv4all.com
Regio Oost Jan Hendriks 06-22 49 18 31 Jan.Hendriks@crv4all.com

Doortje 65: mrij-koe van het jaar 2018

MRIJ koe van het jaar 2018 is Doortje 65 van de familie Van den Bosch uit Gassel. Deze 4e kalfs Dos 4 dochter is een zeer productieve MRIJ koe met de raseigenschappen waar MRIJ trots op mag zijn. De flinke productie met hoge gehaltes is haar sterkste punt. Gemiddeld produceerde ze in drie lijsten van 340 dagen 809 kg vet en eiwit. Met gemiddeld 115 lactatiewaarde produceert ze 15 % boven haar bedrijfsgenoten. Doortje 65 bezit veel ruimte en breedte in haar bouw met een goed uier en benen. Deze echte typische Dos 4 dochter is met 88 punten ingeschreven als 2e kalfs. De goede genen van Doortje 65 worden bij CRV ook doorgegeven door haar zoon Wim (Rex 159) die als teststier is ingezet. Familie van den Bosch zijn trotse bezitters van een mooie koppel MRIJ koeien, die een gemiddelde productie van ruim 8.400 kg met 4,65% vet en 3,78% eiwit realiseert.

Tijdens de mrij-dag in Gassel (Nb) op 20 maart wordt Doortje 65 gehuldigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *