Westwind, de fleckviehstier die u niet mag missen!

categorie Stierennieuws
9
apr
2020
0
Reacties
Germany, moeder van fleckviehstier Westwind
Germany, moeder van Westwind, eigenaar: Schürer-Hammon (D)

Westwind is dé stier voor de veehouder die zoekt naar beste fleckviehkoeien. De nakomelingen produceren naar verwachting veel melk met beste gehalten en hebben super gezondheidskenmerken.

De dochters van Westwind zullen beschikken over veel ontwikkeling (120) en best bespierd (110) zijn. Westwind gaat dochters voortbrengen die zijn voorzien van super ondiepe, vaste uiers (117) en goed beenwerk (112). Daarnaast blinkt hij uit in de gezondheidskenmerken, waarbij vooral de levensduur, persistentie, laatrijpheid en uiergezondheid opvallen. Bovendien zullen ze aangenaam vlot melken door de melksnelheid van 106.

‘Westwinds moeder Germany een koe die de dubbeldoelfokkerij in perfectie uitstraalt.’

Westwinds moeder is Germany, ze stamt uit de koefamilie van de actuele topververver Varta. Germany en haar moeder Goldi werden allebei door CRV benut via embryotransplantatie. Johannes Wolf, productmanager fleckvieh in Duitsland, vertelt: ‘Beide dieren kenmerken zich door een beste bespiering met zeer hoge producties.’
Fleckviehkoe Germany werd als vaars gefotografeerd. Op dit moment is ze bezig aan haar tweede lactatie. ‘Ze is zeer breed in de voorhand en overtuigt door een zeer breed aangehechte en kwaliteitsrijke uier’, aldus Johannes. ‘Echt een koe die de dubbeldoelfokkerij in perfectie uitstraalt.’ In de tweede lactatie is ze haar lijst met meer dan 50 kg melk gestart!
Westwind is een stier die breed inzetbaar is en uitstekend past bij veel fleckviehliefhebbers. 

Westwind (Worldcup x Epinal x Manton)

fleckviehstier WestwindInSire Topstier

  • Combineert melk en gehalten
  • Uitstekende gezondheidskenmerken
  • Top exterieur
  • Better Life Gezondheid +5%
  • Better Life Efficiëntie +8%