Volop dochtergroepen tijdens CRV-Event ‘Veestapel naar je hart’

categorie Stierennieuws
29
apr
2016
0
Reacties
Dochtergroep Bruchter Passe op de HHH-show in Zwolle 2015

CRV brengt zeven dochtergroepen, twee rasgroepen en een demonstratiegroep ‘levensproductie’ naar het ‘Veestapel naar je hart’-event. Deze groepen laten op 11 juni in Zwolle zien dat goede genetica de eerste, onmisbare bouwsteen is om een veestapel te fokken die efficiënt en makkelijk te managen is én… waar je trots op kunt zijn!

Alle groepen zullen in de ring voor het publiek verschijnen. Daarnaast zijn ze de hele dag op het speciale ontmoetingsplein van dichtbij te bewonderen. Daarbij is de volgende thema-indeling gemaakt:

Levensduur
Onder het thema levensduur brengt CRV een demonstratiegroep van koeien op leeftijd die een hoge levensproductie (gemiddeld meer dan 100.000 kg) laten zien. Het zijn allemaal voorbeelden van koeien waarbij gezondheid, vruchtbaarheid, efficiënte productie en een hoge levensduur samengaan.

De roodbonte Bruchter Passe (Kylian x Mr Burns) is een mooi voorbeeld van een stier waarmee een veestapel gefokt kan worden met een hoge levensproductie. Hij levert goed producerende (+1.089 kg), zeer efficiënte koeien, met een hoge levensduur (+598 dgn).

Gezondheid

Delta Alonso (Atlantic x Shottle) is een zwartbonte stier die pas in augustus fokwaarden op basis van dochters krijgt. Toch laat CRV op basis van de eerste veelbelovende prestaties van deze dochters al een groep vaarzen zien. Alonso geeft met +6% voor Better Life Gezondheid onder meer uitstekende managementeigenschappen aan zijn dochters mee.

Voor veehouders die fleckviehstieren gebruiken of overwegen voor het fokken van een gezonde veestapel, laat CRV een demonstratiegroep van dit ras zien.

Snowfever-dochters bij Booij-Ottens in Streefkerk

Snowfever-dochters bij Booij-Ottens in Streefkerk

Vruchtbaarheid
Van de vele goede eigenschappen die de zwartbonte Delta Atlantic (Ramos x O Man) vererft, is dochtervruchtbaarheid (104) er een. Atlantic is al jaren zeer populair als leverancier van vruchtbare, gezonde koeien met een hoge levensduur. CRV brengt van hem een groep tweede- en derdekalfsdochters.

Van het mrij-ras is bekend dat de koeien over het algemeen zeer vruchtbaar zijn. Een demonstratiegroep onder het thema vruchtbaarheid is dan ook zeker op zijn plaats.

Efficiëntie
Efficiëntie of exterieur? Met Bouw Snowfever (Snowman x Goldwyn) kan het allebei. Hij vererft maar liefst +12% voor Better Life Efficiëntie en is samen met een andere CRV-stier (Browning) de hoogste dochtergeteste zwartbonte stier voor exterieur.

Ook de roodbonte Cherokee van de Peul (Fender x Goldwyn) past met +6% voor Better Life Efficiëntie nog helemaal in een tijd waarin efficiëntie voor de meeste veehouders een randvoorwaarde is bij de stierenkeuze. CRV toont van hem een groep derde- en vierdekalfsdochters.

G-Force-dochters bij Van Eck in Erlecom

G-Force-dochters bij Van Eck in Erlecom

Productie
Willem’s Hoeve Browning (Snowman x Ramos) is een productiekanon (+1.894 kg) én een fantastische exterieurstier (114). Zijn dochters zijn zeer efficiënte producentes met geweldig goede uiers (112). Een dochtergroep van deze stier mag gewoon niet ontbreken.

Dit geldt ook voor Delta G-Force (Man-O-Man x Jordan). G-Force staat voor economie, hij vererft naast een flinke melkplas (+1015 kg) ook hoge gehalten (+0,13% vet en +0,09% eiwit). CRV toont van G-Force een groep tweedekalfsdieren die zeer efficiënt produceren.

De dochtergroepen en demonstratiegroepen vormen een van de vele hoogtepunten tijdens het CRV-Event ‘Veestapel naar je hart’. Andere hoogtepunten zijn: de verkiezing van de ‘Beste veestapel van Nederland’, de verkiezing van ‘Young herdmanager of the year’ en het minisymposium voor jonge veehouders: ‘Farmtalk’. Kortom, het wordt een ware happening die iedere veehouder veel te bieden heeft.

CRV organiseert ‘Veestapel naar je hart’, een uniek event voor iedereen die met hart en ziel werkt aan een veestapel die past bij zijn bedrijfsdoelen. Tijdens dit event wordt de Beste veestapel van Nederland gekozen en in het zonnetje gezet. Speciaal voor de jonge generatie veehouders is er de verkiezing ‘Young Herdmanager of the Year’.Daarnaast presenteert CRV 10 dochter- en demogroepen. ‘Veestapel naar je hart’ vindt op 11 juni 2016 plaats in de IJsselhallen te Zwolle.