Volle zus Snowfever imponeert op CRV-testbedrijf

29
jul
2014
0
Reacties
Delta-Felice
Delta Felice, als pink gefotografeerd in de Delta Nucleus in Terwispel

Snowfever is een van de meest verkochte genomicstieren van CRV. Ook drie volle zussen worden door CRV volop benut in het fokprogramma. De eerste van deze drie, Delta Felice, is nu aan de melk en presteert uitstekend.

Delta Felice, geboren bij maatschap Van Malestein-Van de Veen uit Ermelo, werd als kalf op basis van haar hoge merkerfokwaarde teruggekocht voor het fokprogramma. Als pink werd ze volop gespoeld en via ivp benut.

Inmiddels is ze ruim drie maanden aan de melk op het testbedrijf van de familie Van Gastel in Nispen. Ze staat voorspeld op een productie van 12.399 kg melk met 3,37% vet en 3,33% eiwit, goed voor 111 LW. In de eerste drie mpr’s behaalde ze dagproducties van 46, 44 en 51 kg melk.

Onlangs is Delta Felice ingeschreven met 86 punten. Met haar exterieur zit het dus ook wel snor. Dat geeft veel vertrouwen in deze koefamilie en de stieren die CRV uit deze lijn op stal heeft staan. Zodra er een foto gemaakt is als melkgevende vaars, tonen wij u die uiteraard direct.

Naast Delta Felice zijn er nog vier volle zussen van Snowfever aan de melk en ingeschreven. Dit vijftal scoort gemiddeld 113 lactatiewaarde en 84,6 punten voor algemeen voorkomen.

Uit de familie van Cricket
De koefamilie achter Snowfever is ook de familie die de fokstier Cricket heeft voortgebracht. Crickets grootmoeder Ralma Juror Faith duikt namelijk ook op in de moederlijn van Snowfever. Binnen de huidige generatie genomicstieren doet deze familie opnieuw van zich spreken. Bij CRV is het met name Bouw Goldwyn Femmy, gefokt door Jan Bouw, uit Putten, die een flink aantal hooggenoteerde stieren heeft voortgebracht. Voormalig CRV-foktechnicus Henk Buijs kocht verschillende embryo’s aan uit Femmy, die hun weg vonden naar de satellietbedrijven.

Uiteindelijk heeft CRV twee Snowmanzonen, waaronder dus Snowfever, en een Impulszoon ingezet. Via Femmy’s Golidochter Bouw Goli Flower heeft de familie nog een andere internationale, populaire stier voortgebracht: Bouw Rocky.

Bouw Rocky, beschikbaar als InSire-Topstier

Bouw Rocky, beschikbaar als InSire-Topstier

 

Bouw Goli Flower

Bouw Goli Flower VG 86, de moeder van Rocky en de halfzus van Snowfever

Veelbelovende jonge dieren
Delta Felice (+292 nvi) is als pink al volop benut in het fokprogramma en wordt op basis van haar goede prestaties opnieuw donor zodra ze lang genoeg aan de melk is. Haar volle zussen Delta Fenneke (+288 nvi) en Delta Faya (+302 nvi) zijn nog niet aan de melk, maar zijn als pink benut. Hun embryo’s zijn op de Delta-satellietbedrijven ingezet.

Van de drie zussen zijn inmiddels al veel nakomelingen geboren. Van Felice heeft CRV inmiddels zonen van Chicane, Mavid en Persuader op stal. Fenneke leverde al hooggenoteerde zonen van Chevrolet en Persuader. Faya leverde nog geen hooggenoteerde stieren, maar haar hoornloze Maddockdochter wordt inmiddels al in de Delta-nucleus benut. Van Felice en Fenneke zijn dochters van Chicane en Guardian geselecteerd voor terugkoop.

Delta Fenneke

Delta Fenneke, als spoelpink in Terwispel

Snowfeverzonen op komst
In het fokprogramma van CRV heeft deze complete en hoge Snowmanzoon (302 nvi) veel kansen gekregen De oudste Snowfeverzonen zijn al bijna een jaar oud en gaan in de loop van dit jaar de dekstal in. Deze jongens scoren allemaal ruim boven de 300 nvi en zijn dus weer van nog hoger niveau dan hun vader.

U gaat ongetwijfeld nog veel meer horen van deze familie en op dit moment kunt u al gebruik maken van verschillende hooggenoteerde stieren uit deze familie