Vineyard is een efficiënte eiwittopper

categorie Stierennieuws
6
dec
2018
0
Reacties
Arjen Vernooij
Arjen Vernooij, melkveehouder in Schalkwijk

Vineyard combineert een hoge melkplas met een plus voor eiwitgehalte. De Magisterzoon vererft een hoge levensduur en staat garant voor efficiëntie door een flinke besparing op voerkosten voor onderhoud. In de exterieurvererving vallen met name de uierkenmerken op. Verder vererft hij parallel geplaatste achterbenen die goed worden gebruikt.

De dochters van Vineyard zullen beschikken over een bovengemiddelde breedte in de voorhand en het kruis en extra ruimte in de middenhand. Bovendien houden ze de conditie tijdens de lactatie goed op peil. Vineyard heeft de veelgevraagde aAa code 165. De familie van Vineyard voert terug op overgrootmoeder Delta Jelena, een halfzus van de bekende fokstieren Antidote en Bonaparte.

‘Vineyards moeder Delta Jelena geeft gemakkelijk veel melk met hoge gehalten’

Jelena loopt op het Delta-testbedrijf van Arjen Vernooij uit Schalkwijk. Hij is enthousiast over de Fidelitydochter. ‘Jelena is een imponerende koe. Ze is niet heel groot, maar heeft veel breedte in de voorhand en ruimte in de middenhand. En ze geeft gemakkelijk veel melk met hoge gehaltes’, vertelt de veehouder. Jelena kalfde onlangs voor de vijfde keer af en tekende tot nu toe voor een levensproductie van ruim 50.000 kilo melk met 5,10% vet en 3,9 % eiwit.

Delta Vineyard (Magister x Super Hero x Goliath)InSire Topstieren: Delta Vineyard
  • Efficiente eiwittopper
  • A2A2
  • Hoge levensduur
  • aAa-code 165