Michiel Scherders over Vero Startrek

categorie Stierennieuws
9
aug
2018
0
Reacties
Vero Startrek
René de Jong en Michiel en Jan Scherders, melkveehouders in Molenschot

Als InSire-Topstier was Vero Startrek al heel populair dankzij zijn allround vererving. Nu zijn dochters aan de melk komen, verdient hij gemakkelijk de fokstierstatus. ‘Koeien met ontwikkeling en capaciteit in combinatie met productiedrang’, omschrijft Michiel Scherders van Vero Jes de vier Startrekdochters in hun stal. Melkveehouderij Vero Jes in Molenschot is de fokker van Vero Startrek.

Ook de moeder van Startrek, Vero Suzanne 6 (v. Planet), is nog steeds bij Vero Jes te vinden. Ze heeft al een levensproductie van 80.000 liter – met een daggemiddelde van bijna 40 liter – op haar naam staan. Dat combineert ze met een exterieur van 88 punten. ‘Een koe met prachtige verhoudingen, een super brede en goed aangehechte uier en van achteren bekeken parallel beenwerk. Een vitale en heel atletische koe’, beschrijft Michiel. ‘Ze beweegt lekker, gaat vlot liggen en opstaan. Bij de Startrekdochters zie ik dat ook terug.’

‘Koeien met ontwikkeling en capaciteit gecombineerd met productiedrang’

Oorsprong bij Sneekerkoefamilie

Ook eiwit zit in de familie verankerd. Suzanne 6 maakte met twee vingers in de neus lijsten van 13.000 liter melk en 3,70% eiwit. Haar moeder Suzanne 1 scoorde zelfs meer dan 4% eiwit. Deze Suzanne 1 is een halfzus van Newhouse Gofast en daarmee kent de koefamilie zijn oorsprong bij de succesvolle Sneekerkoefamilie. ‘Het zijn koeien die de productie vlot aankunnen’, aldus Michiel.

 

Vero Startrek (Snowfever x Planet x Jardin)startrek
  • Top productie
  • Veel capaciteit en kracht
  • Hoog eiwit