Veel te beleven op de Nationale Vleesvee Manifestatie

categorie Stierennieuws
17
sep
2015
3
Reacties

Eens per twee jaar vindt de Nationale Vleesvee Manifestatie plaats, dit jaar op zaterdag 14 oktober in de IJsselhallen Zwolle.

Liefst negen vleesveestamboeken hebben hier hun nationale keuring of laten demonstratiegroepen zien. Met 150 inzenders en 360 dieren een evenement dat bij voorbaat de aandacht trekt.

Programma
Op zaterdagochtend worden de individuele keuringen gehouden. ’s Middags is er gelegenheid om de bedrijfsgroepen te bekijken, waarna de kampioenschappen plaatsvinden. Hoogtepunt van de dag zal de bekendmaking zijn van de nationaal kampioenen mannelijk en vrouwelijk per ras.

Breedgemeten dieren
De stamboeken Belgisch witblauw en verbeterd roodbont tonen tijdens de NVM demonstratiegroepen van breedgemeten dieren. Brede bekkenmaten zijn een belangrijke factor voor natuurlijke geboorten. In de showstands van Bewust Natuurlijk Luxe kunt u meer informatie krijgen over het meten van bekkenmaten en het maken van managementkeuzes om te komen tot natuurlijke geboortes bij luxe vleesveerassen.

De organisatie van dit evenement is in handen van de Federatie Vleesveestamboeken Nederland (FVN), het overkoepelend orgaan van de vleesveestamboeken in Nederland.

Bezoek de CRV-stand
Naast de keuringen kunt u ook een bezoek brengen aan de vakbeurs. Uiteraard bent u van harte welkom op de stand van CRV. Hier is veel aandacht voor Belgisch witblauw (zuiver), maar ook voor de overige vleesveerassen zijn wij uw partner.

Rietjes voor uw dieren?

CRV heeft een breed aanbod vleesveesperma. Kijk voor verschillende rassen en stieren in onze webshop.

3 reacties

 1. 09 oktober 2017 (Bas) Schreef:

  Is op zaterdag 14 oktober

  • 09 oktober 2017 (CRV) Schreef:

   Beste Bas,
   Excuus, een typfoutje. Hebben het gelijk veranderd, bedankt voor uw opmerkzaamheid!

   • 09 oktober 2017 (Bas) Schreef:

    Geen probleem. Graag gedaan.