Uitgelicht: Amerikaanse Peak Amplify

categorie Stierennieuws
25
feb
2016
0
Reacties
Peak Amplify

De jonge Amerikaanse stier Peak Amplify combineert een topproductie met een hoge levensduur. Daarmee voert de talentvolle stier de Amerikaanse indexlijsten aan. Amplify is een Amerikaanse topstier die zeer goed past bij de wensen van Nederlandse veehouders.

Hoge productie én optimale maten
Joost Klein Herenbrink, Global Productmanger CRVVraag veehouders wat ze momenteel een belangrijke eigenschap vinden bij de stierselectie en velen zullen melkrijkheid noemen. Peak Amplify zal daarom veel melkveehouders aanspreken, denkt Joost Klein Herenbrink, die bij CRV verantwoordelijk is voor het wereldwijde aanbod van holstein- en jerseystieren. ‘Vooral ook omdat hij een topmelkproductie combineert met goede gehalten en niet te grote koeien. Een stier dus die uitblinkt in efficiëntie.’

Amplify is bovendien uitermate geschiktheid als pinkenstier. Naast de hoge efficiëntie en productie vallen ook zijn gezondheidsscores op (+3% Beter Life Gezondheid).

Moeder Abracadabra
MOGUL ABRACADABRA (MOEDER VAN PEAK AMPLIFY)Met maar liefst +13% Better Life Efficiëntie is Amplify dan ook meteen een topstier uit het Peak-programma, het fokprogramma van CRV in Amerika. ‘We zoeken naar de beste genetica in Amerika, maar wel heel duidelijk met de wensen van de Nederlandse veehouders in gedachten’, zegt Klein Herenbrink, die in Amerika de moeder van Amplify met eigen ogen heeft gezien. ‘Abracadabra is zeer productief, heeft een fantastische uier, veel breedte en kracht en is niet overmatig groot. Ze is een koe die in elke Nederlandse stal goed zou functioneren.’

Deze met 88 punten opgenomen Moguldocher is in Amerika een van de hoogst scorende koeien op Net Merit, de Amerikaanse Inet. Met 803 lifetime net merit en 2608 GTPI voert Amplify de Amerikaanse topstierenlijst aan.

Lees het hele artikel in het CRV Magazine van februari 2016.

NB: De foto bij dit artikel in de gedrukte versie van het CRV Magazine is per abuis verwisseld met een roodbonte stier (Delta Norbert).

Amerikaanse cijfers zijn gerangschikt op GTPI; de genoom-TPI, de totaalindex in Amerika. Deze is vergelijkbaar met de NVI in Nederland en Vlaanderen.