Troonopvolger Delta Nippon P: een echte alleskunner!

categorie Stierennieuws
11
aug
2020
0
Reacties
Arjen Vernooij uit Schalkwijk
Arjen Vernooij uit Schalkwijk

Delta Nippon P is de nieuwe topstier in het aanbod van CRV. De hoornloze Nippon vererft veel melk met een hoog vet- en een zeer hoog eiwitpercentage (+0,28%). Grootmoeder Delta Nayat, waarvan Nippon veel goede genen erfde, valt met haar fraaie exterieur en hoge productie echt op in het koppel, aldus Arjen Vernooij uit Schalkwijk.

Delta Nayat heeft inmiddels een levensproductie gerealiseerd van ruim 46.000 kilo melk met 3,68% vet en 3,50% eiwit en werd als vaars ingeschreven met 87 punten voor algemeen voorkomen, waaronder 88 punten voor beenwerk. ‘Zoals ze er nu voor staat is ze zeker enkele punten meer waard’, merkt Vernooij op. ‘Ze oogt nog zeer jeugdig en is fraai in skelet. Daarbij beschikt ze over een lange, ondiepe uier die zich perfect laat melken door de robot.’
Ook de Nippondochters zullen beschikken over fantastische uiers en hun productie probleemloos realiseren. De nieuwe InSire Topstier scoort namelijk ook zeer goed op alle gezondheids- en managementkenmerken en realiseert daarmee een hoge score op de CRV Gezondheidsindex (+9%). Daarbij is de uitstekende dochtervruchtbaarheid (109) een in het oog springende eigenschap.

 

Delta Nayat (AB 87), grootmoeder van Delta Nippon P en volle zus van fokstier Tirsvad Nautic

Delta Nayat (AB 87), grootmoeder van Delta Nippon P en volle zus van fokstier Tirsvad Nautic

 

Deense koefamilie

De koefamilie achter Nippon voert via Delta Nayat terug op de met 89 punten ingeschreven Deense fokkoe Tirsvad Bookem Nessie. Arjan vertelt: ‘Nayat heeft alles in zich om een hoge levensproductie te realiseren. Ze valt met haar fraaie exterieur echt op in het koppel. Ze is intelligent en produceert probleemloos en heel gemakkelijk veel melk. En daarbij is ze ook steeds snel drachtig’, roemt hij de vierdekalfs Atlanticdochter.
Dat Nayat ook over fokkracht beschikt, bewees ze al met nakomelingen op het testbedrijf van Vernooij. ‘Ze stempelt’, aldus haar eigenaar, maar nu dus ook via haar kleinzoon Delta Nippon P. Zijn dochters zullen uitgroeien tot koeien met een gemiddelde hoogtemaat, goede benen en fantastische uiers. De zeer lange en ondiepe uiers zullen sterk zijn aangehecht met ideaal geplaatste achterspenen. Nippon is heterozygoot hoornloos, geschikt voor pinken en vererft de A2A2-variant van het bètacaseïne-eiwit.

Delta Nippon P (Hotspot P x Bernell x Atlantic)

InSire Topstier: Nippon PInSire Topstier

  • Uitmuntende eiwitverhoger
  • Fantastische uiers
  • Andere bloedvoering
  • CRV Gezondheid +9%
  • CRV Efficiëntie +11%