Topstier Olympic P (brown swiss) beschikbaar door samenwerking met Evolution

categorie Stierennieuws
11
aug
2020
0
Reacties
Olivier Bulot, directeur Evolution
Olivier Bulot, directeur Evolution

Het gebruik van brownswiss-sperma bij CRV is het afgelopen jaar flink gestegen. Om hoge en betrouwbare kwaliteit stieren te kunnen aanbieden is CRV een samenwerking aangegaan met de Franse ki-vereniging Evolution, een moderne fokkerijorganisatie die al jaren haar brownswiss-stieren selecteert op basis van genomics.

‘We hebben in Frankrijk 16.000 brownswisskoeien, dat is meer dan in de VS’, vertelt Evolution-directeur Olivier Bulot. ‘We benutten stieren en koeien uit heel Europa en maken een strenge selectie bij de stierkalveren.’ Uiteindelijk worden er jaarlijks 10 stieren getest, waarvan Olympic een van hun meest succesvolle fokproducten is.

Olympic combineert hoge gehalten en foutloos exterieur

Voor de veehouder die zoekt naar hoge gehalten (+0,21% vet en +0,11% eiwit) en een vererving zonder fouten, is de Franse stier Olympic een logische keuze. Olympic is dé nieuwe allrounder die geschikt is voor veel combinaties, zowel in de zuivere als in de kruisingsfokkerij. Met zijn veelgevraagde aAa-code van 516 past hij in veel paringen op holstein- maar ook op brownswisskoeien.
Een foutloos exterieur combineert de zoon van Versus met een hoog eiwitgehalte, A2A2-vererving en positieve scores voor uiergezondheid en vruchtbaarheid (114). Daarbij komt Olympic uit een uitzonderlijk goede moeder, Fiona (v. Vigor), die bewezen geschikt is voor bedrijven die weiden.

 

Fiona (v. Vigor), moeder van Olympic

Fiona (v. Vigor), moeder van Olympic

De Olympicdochters zullen goed gevormde kruizen met een sterke bovenbouw hebben en lange vooruiers met hoge en brede achteruiers met een goede speenplaatsing. De melksnelheid is bovengemiddeld (104). Tevens is hij geschikt voor gebruik op pinken (109) en zijn sperma is ook gesekst leverbaar.

olympicOlympic (Versus P x Vigor x Zeus)
  • Hoog vet- en eiwitpercentage
  • Zeer complete, allround stier
  • A2A2 en aAa 516