Terugkijken online stierenpresentatie

11
dec
2020
2
Reacties
(L) Vlagberg Ria 165 (Kylian) (R)Vlagberg Dora 405 (Browning) eig:Mts G+M van Erp-Baltussen, St Anthonis

Donderdagavond 10 december vond de online stierenpresentatie van CRV plaats. Hierin gaven Joris van Laerhoven (specialist veestapelmanagement) en Irma Scholman-de Wit (veestapeladviseur en inseminator) een uitgebreide toelichting op diverse fok- en InSire-Topstieren die onder andere in de CRV-stierenstallen in Giekerk zijn gehuisvest. Ook werd er nader ingegaan op de CRV-indexen CRV-Gezondheid en CRV Efficiëntie en de nieuwste fokwaarde voerefficiëntie.

De getoonde stieren helpen u om een gezonde en efficiëntie veestapel te realiseren. Want zoals u weet staat CRV voor gezonde koeien met een functioneel exterieur die een uitstekende productie met prima gehalten realiseren. Wilt u de online stierenpresentatie (nogmaals) bekijken, klik dan hier.

In deze opname vindt u op minuut 19.30 tevens de beelden van enkele stieren uit onze stal in Giekerk. Via deze link ziet u alle dia’s die deze avond getoond zijn in een pdf-formaat.

Wilt u meer weten over één van deze stieren, of over onze andere stieren? Neem dan contact op met uw veestapeladviseur of de CRV-klantenservice Wij helpen u graag met het maken van de beste fokkerijkeuzes!

2 reacties

 1. 12 januari 2021 (Eelke Jongsma) Schreef:

  hallo,
  ik zag in de film dat Potter P horens had. Dat kan toch niet aangezien hij hoornlooos is? Hoorloos is toch dominant?

  • 15 januari 2021 (CRV) Schreef:

   Beste Eelke Jongsma,
   Dank voor je opmerking.

   Potter heeft 1 P en is dus heterozygoot hoornloos. Dat betekent dat zijn nakomelingen 50% kans hebben om hoornloos te zijn.
   Bij homozygoot hoornloos heeft de stier PP en dan zijn de nakomelingen altijd hoornloos. Dit omdat de P inderdaad dominant is.
   In het geval van de Potter nakomeling met hoorns, is de P dus niet doorgegeven aan de volgende generatie.
   Ik zal je een presentatie doorsturen zodat je een goed beeld en uitleg hierover krijgt. We hebben overigens ook roodbonte stieren met PP (zoals Jacko PP) in ons aanbod.
   Groet, webredactie