Jerseystier Superstition al sinds 2014 aan de top

categorie Stierennieuws
8
apr
2021
0
Reacties
moeder van Superstition
Puketawa Om Serenity (v. Manhattan), moeder van Superstition

Puketawa AD Superstition realiseerde zijn eerste dochtergeteste fokwaarden al in 2014. Het feit dat hij in 2021 nog in de top van de Nieuw-Zeelandse lijsten staat, toont zijn kwaliteiten aan.

‘Zijn extreem hoge fokwaarde voor vetpercentage is een van de redenen dat hij nog steeds veel gebruikt wordt’, aldus Peter van Elzakker, productmanager CRV Nieuw-Zeeland. ‘Met 6,10% vet realiseren zijn dochters van Superstition 0,51% meer vet dan de gemiddelde jerseykoe in Nieuw-Zeeland. Dat kun je met recht dikke melk noemen’.

 

Robuuste koeien met spiertje meer

De dochters van Superstition zijn iets groter dan de gemiddelde jersey met enorm veel capaciteit en breedte in de romp. Dit profiel komt overeen met de aAa-code van 516 die hij doorgeeft. Elzakker vertelt enthousiast: ‘Het zijn robuuste koeien met een spiertje meer. De koeien kunnen met recht tegen een stootje. De uiers zijn vast aangehecht en ondiep. De achterspenen staan iets wijder, een positief kenmerk tegenwoordig, met name voor robotbedrijven.’ Superstition vererft bovendien de A2A2-variant van het bètacaseïne-eiwit.

‘Met 6,10% vet realiseren zijn dochters 0,51% meer vet dan de gemiddelde jerseykoe in Nieuw-Zeeland: met recht dikke melk’

Goede score CRV Gezondheid

Een beter dan gemiddelde vruchtbaarheid en laag celgetal resulteert in een score 6% voor CRV Gezondheid. ‘Het is dan ook geen verrassing dat Superstitiondochters lang meegaan’, geeft Elzakker aan. ‘Superstition heeft de tand des tijds zeer goed doorstaan en is in het huidige genomictijdperk met focus op jonge stieren een mooie uitzondering.’ Voor veehouders op zoek naar jerseys met kracht en dikke melk is hij een uitstekende keuze!

 

Superstition (Diablo x Manhattan x Forever)Superstition
  • 6,10% vet en 4,40% eiwit
  • Uitstekende vruchtbaarheid
  • Veel capaciteit
  • CRV Gezondheid +6% (NZ-basis)
  • CRV Efficiëntie +10% (NZ-basis)