Stier in de spotlight: Delta Lunar

categorie Stierennieuws
7
jul
2020
4
Reacties
Stier in de spotlight: Delta Lunar
Delta Lunar

Foktechnisch specialist Eric Lievens geeft op bijeenkomsten met veehouders graag enthousiaste presentaties over CRV-stieren uit het actuele aanbod.

Bijeenkomsten zijn even niet mogelijk, maar we willen u zijn enthousiaste stierverhalen niet onthouden. Daarom voegen we aan deze pagina wekelijks een nieuwe ‘Stier in de spotlight’ toe.

Deze week het laatste deel: Delta Lunar

Meer weten over zijn actuele fokwaarden of direct bestellen?
Ga naar onze webshop voor Delta Lunar!
Vorige edities

Delta Jacuzzi

Willem’s Hoeve Woody

 

De Leenhorst E-Profit

 

Delta Mauro

 

4 reacties

 1. 25 juni 2020 (Jan Koopman) Schreef:

  Waarom is deze stier niet vrij beschikbaar voor ki dienstverlening. Op de stierenkaart staat geen enkele echte melkvererver terwijl daar door het stiergebruik uit het verleden wel behoefte aan is.

  • 25 juni 2020 (CRV) Schreef:

   Beste Jan,
   wanneer een stier vrij beschikbaar is via ki-dienstverlening, vraagt dat om een grote voorraad van dat sperma (elke inseminator moet het immers bij zich hebben). Dat is niet haalbaar voor elke stier, zeker niet als de vraag groter is dan de productie. Door het sperma op het centraal depot te houden, kunnen we de verspreiding beter reguleren. Door te reserveren, kan iedereen zo’n stier toch inzetten.

 2. 04 juli 2020 (Jan Koopman) Schreef:

  Mijn vraag ging specifiek over Woody. De huidige stierenkaart(vrij beschikbaar) bevat geen melkverervers. Terwijl daar in de populatie wel behoefte aan is.
  Tweede opmerking betreft jacuzzi, deze stier vererft kappa caseine die ongeschikt is voor de kaasproductie. Waarom toch reclame maken voor deze stier.

  • 10 juli 2020 (CRV) Schreef:

   Beste Jan Koopman,
   De ruimte op de stierenkaart (en de ruimte in de vaten van inseminatoren) is gelimiteerd. We moeten daarom keuzes maken. We proberen om binnen de kaders van de marktvraag een zo breed mogelijk scala aan verervers aan te bieden waarbij we rekeningen houden met verervingsprofielen en bloedspreiding. In het specifieke geval van Woody gaat het om dat laatste. Hij is niet op de kaart gekomen omdat we drie zonen van dezelfde vader, die bovendien zelf ook op de kaart staat, iets te veel van het goede vonden. Maar u hebt een punt dat we (afgezien van Jacuzzi 😊) momenteel geen melkvererver op de kaart hebben staan. Over een paar weken (augustusdraai) gaan we ons alweer buigen over het stierenaanbod voor de komende nazomer. We gaan ons best doen om dan ruimte voor een “melkstier” te maken.
   Wat betreft Jacuzzi: deze stier heeft heel veel kwaliteiten en die maken hem tot een van onze best verkopende roodbonte stieren wereldwijd. Over het belang van kappa-caseïne varianten zijn de meningen in de markt verdeeld. Daarom laten we hier de keuzevrijheid graag aan de klant.