Skyfalldochters op veekeuring Rijpwetering

categorie Stierennieuws
25
aug
2016
0
Reacties
kortingen

De veekeuring in Rijpwetering is een begrip in de regio. Veel liefhebbers vinden in de nazomer hun weg naar de Zuid-Hollandse plaats om van mooie koeien en kalfjes te genieten.

Ook dit jaar is er veel te beleven. Zo’n veertig kinderen zullen kalveren voorbrengen die op exterieur gekeurd worden. Uiteraard is er een uitgebreide koeienkeuring, van toelichting voorzien door CRV-spreekstalmeester Jan van Zijtveld. Voor het eerst zullen er ook dochtergroepen worden gepresenteerd die door verschillende studieclubs zijn samengesteld, onder meer van Gen-I-Beq-Brawler en Skyfall.

Vebo-Rijpwetering
Skyfall
Om laatstgenoemde toe te lichten: Newhouse Skyfall is een van de eerste zoons van G-Force uit de Sneeker-familie, gefokt door streekgenoten Jan en Pauline Nieuwenhuizen. Binnen fokclub De Rijnstreek zijn er vijf vaarzen aan de melk en het ligt in de verwachting om ze allemaal te laten zien. Het zijn normaal ontwikkelde vaarzen, met inhoud, goede achteruiers en beste benen.

Locatie
De veekeuring Rijpwetering vindt plaats op zaterdag 3 september 2016 in het Hertogspark, Oud Adenselaan. Geopend van 09.00-15.00 u. Toegang gratis.