Samenwerking New Generation levert nieuwe brown-swisstoppers

11
sep
2014
0
Reacties
Frontline Pronto Bounty
Frontline Pronto Bounty, de grootmoeder van Cadence

Het aantal inseminaties met brown swiss is tussen 2011 en 2013 meer dan verdubbeld. Momenteel worden zo’n 35.000 doses brown swiss per jaar geïnsemineerd.

Als coöperatie streeft CRV ernaar om voor élke veehouder de passende stieren voor zijn veestapel te leveren. Daarom bieden wij een uitgebreid aanbod rassen en stieren aan. Van veel rassen zoals holstein, fleckvieh en mrij hebben we zelf uitgebreide fokprogramma’s in zowel binnen- als buitenland. Bij andere rassen zorgen we voor een sterke samenwerking om zo het beste te kunnen aanbieden.

Voor brown swiss werkt CRV nauw samen met New Generation, een van de grootste brown-swisspartijen in de wereld, gevestigd in Amerika. New Generation voert een groot en progressief fokprogramma waarbij de beste dieren uit zowel Amerika als Europa gebruikt worden. Jaarlijks worden er circa twintig genomicstieren ingezet. In Nederland is New Generation vooral bekend vanwege haar populaire stieren Vigor en Brookings.

In het CRV Stierenaanbod van augustus 2014 breidt CRV het aantal stieren van New Generation uit met Cadence en Jackson, twee genomicgeteste stieren.

Cadence
Cadence is de nummer 2 uit de Top Genomic-lijst in Amerika. De stier heeft een goede productievererving, met superuiergezondheid en hoge levensduur. Zijn moeder Buffy (v. Wonderment) werd als vaars ingeschreven met 86 punten en maakte een eerste lijst van meer dan 11.000 kg melk met 3,78% eiwit. De grootmoeder van Cadence, Bounty, is een  excellente koe.

Jackson
Ook de nieuwe stier Hilltop Acres Ali Jackson (v. Alibaba) zal veehouders die met brown swiss kruisen zeker aanspreken. Zijn complete pakket bevat niet alleen sterk beenwerk, een échte kwaliteit van brown swiss, maar ook een beste melkproductie, een lange levensduur en goede vruchtbaarheid. Tevens is Jackson een echte uierspecialist.

Hilltop Acres TD Jess

Hilltop Acres TD Jess is de excellente moeder van Jackson