Robuuste Rosebud-dochters onderstrepen status gemakkelijk management

categorie Stierennieuws
3
dec
2020
0
Reacties
Melkveehouders Ivo en Jens Hermanussen uit Beers

Delta Rosebud presenteerde in april zijn eerste fokwaarden als dochtergeteste stier. En hoe! Zijn status van gemakkelijk te managen koeien kon Rosebud met meer dan 4500 dochters deze indexdraai dik onderstrepen. Met een mooie melkplas, een plus voor eiwit en zijn robuuste exterieur met goede (klauw)gezondheid (110) en vruchtbaarheid (108) blijkt deze zoon van Filou in heel veel veestapels goed werk te leveren. Daarnaast bevat Rosebud de A2A2-factor.

 

Gemakkelijk en probleemloos

‘Een gemakkelijke, probleemloze koe’, zo omschrijven ook de broers Ivo en Jens Hermanussen uit Beers hun Rosebud-dochter. Ze melken de roodbonte Delta Prisca (v. Rosebud), waarvan een zwartbonte dochter van Delta Castor gespoeld wordt voor het CRV- fokprogramma. Prisca is opgenomen met 86 punten. ‘Ze heeft een sterk exterieur met een super uier’, aldus Jens. ‘En daarbij ook een eiwitgehalte in haar eerste lactatie van 3,75% eiwit’, voegt Ivo toe.

Ivo Hermanussen; ‘Als vaars produceerde ze 3,75% eiwit’.

Bevestiging fokwaarden

Prisca is een koe die ‘niemand in de weg loopt’, en die ook in haar tweede lactatie weer vlot drachtig is geworden. Met de bevestiging van fokwaarden in december zal deze bewezen stier, die het afgelopen jaar de boeken ingaat als de meest gebruikte roodbonte stier, zeker weer kansen krijgen bij melkveehouders die naar volle tevredenheid de Rosebuddochters melken. Ook voor melkveehouders die nog geen Rosebuddochters in de stal hebben lopen, is Rosebud een aanrader en kans.

 

Delta Rosebud (Filou x Atlantic x Oman)
Fokstier

  • Makkelijk te managen koeien
  • Geweldige uiers
  • Prima klauwgezondheid
  • CRV Gezondheid +9%
  • CRV Efficiëntie +4%