Populaire Connacht voor grazen en ‘dikke melk’

3
dec
2020
2
Reacties
Peter van Elzakker

Fokstier Puketawa King Connacht JG is al jarenlang een populaire keuze bij jerseyveehouders in Nieuw-Zeeland. Zijn afwijkende afstamming en uitstekende fokwaarden maakten hem tot een populaire InSire Topstier. ‘Hij maakt deze belofte meer dan waar met het aan de melk komen van zijn eerste dochters’, vertelt Peter van Elzakker, die al jaren voor CRV in Nieuw-Zeeland en Australië werkzaam is.

 

Peter van Elzakker; ‘Connacht levert robuuste graaskoeien met dikke melk’.

 

Spiertje meer

De extreem positieve gehalten (+.68% vet en +.28% eiwit) van Connacht en zijn hoge levensduur resulteren in een hoge score van +9% voor CRV Efficiëntie. Daarnaast beschikken de dochters over een uitstekende vruchtbaarheid (3.3) en een laag celgetal (2.99). ‘Connacht vererft net dat spiertje meer waardoor zijn dochters niet alleen robuust maar ook zeer gezond zijn (+7%)’, geeft Peter aan.

 

Jersey koeien van Melkveebedrijf van Gelder, Dalfsen

Jersey koeien van Melkveebedrijf van Gelder, Dalfsen

 

Echte graaskoeien

Connacht heeft dochters met veel breedte en diepte in het skelet. De uiers zijn goed aangehecht met een sterke ophangband. Peter: ‘De achterspenen staan iets wijder, een steeds meer gewenst kenmerk met name bij robotmelkers’. Connacht vererft de A2A2-variant van het bèta-caseïne eiwit. Met een aAa-code van 561 biedt hij ook hier iets anders. ‘Veehouders op zoek naar robuuste graaskoeien met dikke melk zijn bij Connacht aan het juiste adres’, sluit Peter mee af.

 

Connacht (Kingpin x Maumau x Blake)

  • Efficiënte dochters
  • Beste uiers
  • Goede gezondheidskenmerken
  • CRV Gezondheid 7%
  • CRV Efficiëntie 9%

2 reacties

  1. 04 december 2020 (Martin Vissers) Schreef:

    prijs sperma? gesext te krijgen?