Krachtpatser Saxobeat toont dochtergroep op HHH-show

categorie Stierennieuws
12
dec
2017
1
Reacties
saxobeat
Delta Saxobeat

In de ring van de Holland Holstein Show maakte het publiek afgelopen weekend kennis met tweedekalfs dochters van één van de meest verkochte CRV-stieren van dit moment: Delta Saxobeat. De dochters van Saxobeat hebben veel kracht, breedte, diepte en brede kruizen, waarbij de achteruiers hoog en breed aangehecht zijn. De dochters stappen heel gemakkelijk op hun gezonde klauwen. Het zijn dieren die de hoge producties zeer gemakkelijk aankunnen.

Alle dochters in de ring zijn getypeerd. Hun genetisch niveau laat zien dat zij hoog scoren op Inet, maar ook op levensduur en klauwgezondheid. Daarmee lieten zij exact zien wat Saxobeat toe kan voegen aan de dieren op uw bedrijf. Deze groep dochters wordt in hun tweede lactatie voorspeld op gemiddeld 11.500 kg melk met 3,50% eiwit en een gemiddelde lactatiewaarde van 114. De Saxobeatdochters zijn een mooi voorbeeld van makkelijk te managen koeien, die de hoge producties zeer eenvoudig aan kunnen.

Invloedrijke koefamilie

Saxobeat is een halfbroer van de hoogste dochtergeteste stier van dit moment Delta Bookem Danno. Hun moeder Walrich Delta Riant is een dochter van Etazon Renate, de moeder van Delta Atlantic. Daarmee stamt Saxobeat uit één van de meest invloedrijke koefamilies van dit moment. Wat de nakomelingen van deze koefamilie vooral laten zien in de praktijk is het gemak waarmee zij hun veelal hoge producties weten te realiseren. Opvallend is hierbij vooral dat vrijwel alle stieren uit deze koefamilie zeer goed scoren op één van de allerbelangrijkste gezondheidskenmerken: klauwgezondheid.
Met 110 voor klauwgezondheid is Saxobeat één van de hoogste stieren voor dit kenmerk. Dochters van stieren met een fokwaarde van 110 voor klauwgezondheid hebben bijna 30% minder klauwproblemen dan gemiddeld, zo blijkt uit de geregistreerde klauwbekapdata in Digiklauw.

 

Volle zussen van Saxobeat

In Nederland en Vlaanderen zijn zeven volle zussen van Saxobeat in productie op zeven verschillende bedrijven. Met een gemiddelde productie van ruim 11.500 kg melk en 114 LW, in combinatie met 87 voor uier, 85 voor benen en 86 punten voor algemeen voorkomen bevestigen ook zij de kwaliteiten van deze koefamilie en laten zij zien dat de goede cijfers van Saxobeat geen toevalstreffer zijn. Vier van deze volle zussen zijn de afgelopen jaren ook benut binnen het Delta Satelliet-programma, waardoor we via de vrouwelijke lijn ongetwijfeld ook nog meer over deze koefamilie zullen horen.

 

1 reactie

  1. 14 december 2017 (Auke Landman) Schreef:

    Groep krachtige melkkoeien welke de hoge produktie gemakkelijk aankunnen, ze zijn breed in de voorhand, hebben brede kruizen en hun beengebruik is voorbeeldig. Uiers zijn achter hoog en breed, aandachtpunt is de vooruiers welke iets bol en iets vaster konden zijn.