Makkelijk melken met Magister

categorie Stierennieuws
31
aug
2018
0
Reacties
Delta Magister (Whatsapp x Direct)
Delta Magister (Whatsapp x Direct)

Delta Magister levert hoge zonen bij de genoomstieren. Zijn eerste 5 zonen overtreffen stuk voor stuk de fokwaarde van hun vader. De goed bevruchtende Delta Magister (Whatsapp rf x Direct x Gibor) laat een zeer compleet verervingsprofiel zien, waarin hij zijn hoge productieaanleg combineert met gezonde uiers en klauwen. Hij vererft dochters met voldoende breedte en kracht, een goede kruisligging en is met zijn afstamming breed inzetbaar.

Deze vererving is gebaseerd op merkerinformatie, want Magister heeft nog geen dochters aan de melk. Er zijn wél volle zussen en halfzussen in productie. De oudste 6 zussen zijn meer dan 200 dagen aan de melk. Ze scoren gemiddeld 110 lactatiewaarde en ruim 84 punten voor algemeen voorkomen.

 

Drie topzussen

Een volle zus van Magister staat bij Delta-satellietdeelnemer Hennie Arts in Overasselt. Deze Delta Marlise wordt na 263 dagen voorspeld op 9.597 kg met 4,07 % vet en 3,71 % eiwit, resulterend in 119 LW. Ze kreeg 86 punten bij de bedrijfsinspectie. Twee andere volle zussen zijn in productie bij de maatschap Van Middelaar in Sterksel. Sterksel Margje 4 heeft een 305 dagen lijst gemaakt van 10.799 met 3,42 % vet en 3,54 % eiwit (109 lw). De 3e volle zus van Magister is Sterksel Delta Magis Rf (zie foto). Zij doet er nog een schepje bovenop met een gerealiseerde 305 dagenlijst van 11.626 kg met 3,15 % vet en 3,53 % eiwit (119 lw). Melkveehouder Hans van Middelaar bekijkt de informatie van de melkrobot en vertelt: ‘ze weegt 777 kg en is 335 dagen in lactatie en geeft nog 39 liter. Van deze Magis spoelen we een dochter van Bram Rf voor het fokprogramma van CRV.’

Sterksel Delta Magis, volle zus van Delta Magister bij de maatschap Van Middelaar

Sterksel Delta Magis, volle zus van Delta Magister bij de maatschap Van Middelaar

 

Kracht in de moederlijn

Mts. Van Middelaar molk ook de grootmoeder van Magister, Delta Margje. De met 86 punten ingeschreven dochter van Gibor met 118 lw in de tweede lijst viel bij Hans van Middelaar op als een echte melkkoe die haar productie gemakkelijk aan kon. Hans: ‘Magister was hier geboren en de brede voorhand zag je ook bij hem terug. De aAa-code van Magister (156) is voor mij niet verrassend. De koeien uit de lijn van Delta Margje zijn gewoon heel fijne koeien om mee te werken.’ Dit onderstreept de Malkidochter van Delta Margje. Deze Margje 2 (86 punten) wordt in haar 2e lijst voorspeld op 13.000 kg.

Delta Margje, zeer productieve krachtpatser en grootmoeder van Magister

Delta Margje, zeer productieve krachtpatser en grootmoeder van Magister

 

Magische moeder

Magisters moeder Delta Magic wist ook van wanten. Zo kwam ze op het Delta-testbedrijf van de familie Peeters in Geel tot een 305-dagen lijst van 12.621 kg met 3,74 % vet en 3,59 % eiwit (125 lw). Ze kreeg 84 punten bij inspectie, waarbij haar ruime inhoudsmaten opvallen. Dat complete verervingspatroon zien we terug bij haar zoon Delta Magister.