Lof voor productiestier Delta Lendor

categorie Stierennieuws
20
jul
2018
0
Reacties
Lendor
Delta Lendor (v. Sundance)

InSire Topstier Delta Lendor (Stu x Bube) is een goede productiestier (358 Inet) met hoge gehalten en afwijkende bloedvoering. Hij is beschikbaar sinds april en valt duidelijk in de smaak bij veehouders.

Delta Lendor vererft brede hellende kruizen, sterk aangehechte uiers en benen die goed worden gebruikt (beengebruik 111). Dit brengt zijn exterieurfokwaarde op 113. Zijn vererving van gezonde uiers (113) en klauwen (109), persistente productie (107) en goede vruchtbaarheid (102) dragen bij aan probleemloosheid. Alle ingrediënten voor een hoge levensproductie zijn hiermee aanwezig.

Delta Laure, moeder van Delta Lendor, wordt nog volop gebruikt als donor voor embryo’s

Hoog eiwit verankerd in moederlijn

Lendors moeder Delta Laure is een dochter van de Duitse stier Bube uit een Stellandodochter. De goede benenscore van Lendor is daarmee verklaard. Het hoge eiwit van Lendor zien we ook terug bij Delta Laure en is goed verankerd in de moederlijn. Laure werd op het Delta-testbedrijf van de familie Nooijen in Coevorden na 118 dagen voorspeld op 10.964 kg melk met 4,37 procent vet en 3,76 procent eiwit. Onlangs kreeg ze 86 punten van de inspecteur. Koen Nooijen prijst haar: ‘Delta Laure is een beste vaars met een strakke bovenlijn. Ze heeft een goed uier, dat er mooi vast onder zit, en goede benen. Ze produceert hoge gehaltes in de melk. Dat zie je ook in haar genoomfokwaarde. Ze zit opnieuw in een spoelprogramma voor embryo’s, want met deze correcte vaars zie ik het wel zitten.’ Ook twee van haar dochters zijn inmiddels embryodonor geworden.

 

‘Onzichtbare’ zus

De volle zus van Delta Laure, Delta Like, heeft al een 400-dagenlijst. Ze imponeert met 117 lactatiewaarde en geeft nog 35 liter op Delta-testbedrijf Van Gastel in Nispen. Ze werd ingeschreven met 87 punten. Thijs van Gastel vertelt enthousiast over Like: ‘Like loopt goed op de robot en heeft gezonde klauwen en een goede uiergezondheid. Ze blinkt uit qua productie en exterieur, maar is toch weer onzichtbaar door probleemloosheid.’

Lendor

Delta Like, volle zus van de moeder van Delta Lendor

Excellente koefamilie

De grootmoeder van Lendor is Stellandodochter Delta Lady. Zij heeft op Delta-testbedrijf Peeters in Geel geproduceerd met 110 lactatiewaarde en scoorde 86 punten voor algemeen voorkomen. Twee van haar zonen staan op wacht bij CRV. Delta Lady’s grootmoeder,  Shottledochter Loween 1, is een internationale stiermoeder uit de koefamilie van Robthom Ivory Mark (EX-94), waaruit ook fokstier Robthom Integrity (AV-96) stamt.

lendor

Delta Lady, grootmoeder van Delta Lendor