InSire Topstier: Launch PP, het perfectie plaatje met dubbel P

categorie Stierennieuws
22
jul
2021
0
Reacties
Delta Launch PP
Delta Launch PP (Jopper P x Handy P x Balisto)

Delta Launch PP is in juli toegevoegd aan het aanbod van InSire Topstieren. Launch is als InSire Topstier nu te bestellen in onze webshop.

Maak hieronder kennis met deze topper of bekijk direct het totale actuele aanbod van InSire-TopStieren (zwartbont of roodbont) in onze webshop.

Met de inzet van Delta Launch PP hoeft fokken op hoornloosheid beslist niet ten koste te gaan van de vooruitgang op andere belangrijke kenmerken. Sterker: de InSire Topstier is in het CRV-aanbod de allerhoogste roodbonte stier voor NVI en een van de hoogste voor CRV Efficiëntie. Hij vererft +180 kg vet en eiwit, dankzij veel melk met zeer hoge gehalten. Daarbij scoort de InSire Topstier +6% op CRV Gezondheid met onder andere 108 klauwgezondheid en 108  ketosegevoeligheid. Delta Launch PP is homozygoot hoornloos. Dit betekent dat geen van zijn kalveren onthoornd hoeft te worden. Launchdochters zullen uitgroeien tot koeien met een gemiddelde hoogtemaat en veel ruimte in voor- en middenhand. De beenwerkvererving is superieur, met onder andere 110 voor gebruik en 109 in de bovenbalk. Launch vererft een iets vlakke kruisligging.

Lols presteren op gras

Launch PP komt uit de Lolfamilie van Sietze Henk Haytema uit Koudum. Deze koefamilie bewees haar fokkracht met onder andere Delta Fun P en naast Launch zijn ook de Loltelgen Caudumer Lifesaver en Delta Louis P (halfbroer van Launch) bij CRV beschikbaar. ‘De Lols zijn gemakkelijke koeien die probleemloos dikke melk produceren. Onze bedrijfsvoering is extensief en de koeien moeten het voornamelijk op gras doen. Dat gaat dieren uit de Lolfamilie heel goed af’, vertelt Haytema. Als mooi voorbeeld wijst hij op Caudumer Lol 371 (v. Balisto), de grootmoeder van Launch. Zij produceerde in haar tweede lijst 11.036 kg melk 5,30% vet en 4,00% eiwit (137 lw) en kreeg 86 punten voor algemeen voorkomen.

Caudumer Lol 371, grootmoeder Launch PP

Caudumer Lol 371 (v. Balisto), grootmoeder van Delta Launch PP

Moeder heeft super beenwerk

Caudumer Lol 422 PP, Lol 371’s dochter van Handy P, werd als kalf aangekocht door CRV. Ze loopt nu op het Delta-testbedrijf van de familie Hermanussen in Beers. ‘Ze heeft enkele weken geleden gekalfd en start goed op‘, vertelt Jens Hermanussen. ‘Ze heeft een heel goede uier en super beenwerk’, valt hem op. Delta Launch heeft de aAa-code 351 en is breed inzetbaar in de zwart- en roodbontpopulatie.

launch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *