Henry Pardijs over de inzet van brown swiss

categorie Stierennieuws
21
dec
2016
0
Reacties
Henry Pardijs, melkveehouder te Vierakker

Zo’n tien jaar geleden is Henry Pardijs begonnen met inkruisen met verschillende rassen in zijn veestapel van 100 melkkoeien. De laatste jaren legt hij de focus steeds meer op brown swiss.

‘Vanwege de harde, droge benen, zwarte klauwen en het nieuwsgierige, prettige karakter’, aldus de melkveehouder, die nog extra noemt dat het type koe en de kleur hem ook aanspreken. ‘En het eiwitgehalte, en de levensduur. De brown swissen in onze stal zijn harde koeien.’ De komende periode gaat Henry Get Lucky fors inzetten.

‘We kunnen wel wat meer melk gebruiken onder de koeien.’

 

bmg-lust-get-luckey-_79408

BMG Get Lucky

Melkstier met extra vruchtbaarheid Met een plus van dik 2000 pond melk is Get Lucky in Amerika de hoogst beschikbare melkstier binnen het brown-swissras. Deze jonge genomicstier combineert deze melkdrang met behoud van de gehalten, een prima vruchtbaarheid én een sterke levensduur. De vader van Get Lucky is de Duitse stier Huray, wiens dochters in Nederland uitblinken in gezondheid, levensduur en prima productiecijfers. Zijn moeder maakte een vaarzenlijst van ruim 15.000 kg melk in 365 dagen en kreeg 91 punten voor haar exterieur. De balans van kracht en melktype is ook terug te vinden in de complete vererving van Get Lucky.

 

 Bekijk het aanbod brown swiss in de webshop.