InSire Topstieren oktober: Pablo, Smiley en Accord

categorie Stierennieuws
17
okt
2017
0
Reacties
InSire Topstier: grootmoeder visstein choice
Visstein Choice, grootmoeder van Visstein K&L Pablo

De hoogst scorende stieren van CRV zijn de InSire-Topstieren. In oktober zijn Pablo, Smiley rf en Accord toegevoegd aan het actuele aanbod in onze webshop.

Maak hieronder kennis met deze drie toppers of bekijk het totale actuele aanbod van InSire-TopStieren (zwartbont of roodbont) in onze webshop.

Persistente productietopper

Visstein K&L Pablo is een fenomenale productievererver. Ruim 1400 kg melk met plussen voor de gehalten resulteren in 130 kg vet en eiwit. Pablo fokt persistent producerende (109) en laatrijpe dochters (106) die de hoge melkproducties goed aankunnen (99 conditiescore). In de bovenbalk scoort de InSire Topstier 109 voor uier, 106 voor beenwerk en 110 voor totaal exterieur. In de onderbalk valt onder andere het kenmerk beenstand achteraanzicht (108) op. Pablo kan worden gebruikt op pinken en is gefokt door Tijs, Rick en Dennis Visch uit ’t Harde. Zijn moederlijn voert terug op de Southland Dellia’s van de familie Van Beek uit Teteringen.

Nieuwe uitblinker uit Massia’s

De dochters van Wilder Smiley rf zullen veel veehouders doen glimlachen omdat ze probleemloos voldoende melk met zeer hoge gehalten zullen produceren. De InSire Topstier blinkt onder andere uit op de kenmerken Inet, levensduur, uiergezondheid en de ongevoeligheid voor ketose. Smiley is geboren in Duitsland, op het fokbedrijf Wilder Holsteins in Vreden. Zijn moeder, Wilder Smile, is een telg uit de Massiafamilie, die al populaire roodbonte fokstieren als Curtis, Kylian, Cherokee en Camion voortbracht. Voor zowel NVI als de Duitse totaalindex RZG is Smiley de hoogst beschikbare roodfactorstier. Hij wordt dan ook volop ingezet als stiervader.

Gehalteverhoger met plus op gezondheidskenmerken

InSire Topstier Delta Accord staat te boek als een uitgesproken gehalteverbeteraar. In combinatie met een goede melkplas komt zijn productievererving uit op ruim honderd kilo vet en eiwit en 315 Inet. Daarbij scoort de zoon van Het Meer Bravo (v. Balisto) hoog op de beenkenmerken zoals beenstand achteraanzicht (110) en beengebruik (109), resulterend in 109 voor beenwerk in de bovenbalk. Ook als het gaat om verbetering van de  klauwgezondheid kan deze InSire Topstier met een index van 107 iets toevoegen. Dochters van Accord zullen bovendien vruchtbaar zijn en over een goede uiergezondheid beschikken. Accord stamt uit een diepe en wijdvertakte koefamilie die ,via Etazon Annecy, uiteindelijk terugvoert op de vermaarde Amerikaanse fokkoe Plushanski Chief Faith. Uit dezelfde familie kwamen eerder stieren voort als Apina Fortune, De Biesheuvel Sunrise en Delta Magister. Met 108 geboortegemak is Accord zeer geschikt voor gebruik op pinken.

 

InSire Topstier: moeder van Delta Accord

Hedra Delta Annecy 467, moeder van Delta Accord
InSire Topstier: grootmoeder visstein choice

Visstein Choice, grootmoeder van Visstein K&L Pablo
InSire Topstier: grootmoeder van Smiley

Sanderij Massia Sneeuwwitje, grootmoeder van Wilder Smiley rf