InSire Topstieren november: Leonardo en Jetstream

categorie Stierennieuws
8
nov
2017
0
Reacties
Leonardo
Delta Leonardo (v. Reflector)

De hoogst scorende stieren van CRV zijn de InSire Topstieren. In november zijn Leonardo en Jetstream toegevoegd aan het actuele aanbod in onze webshop.

Maak hieronder kennis met deze twee toppers of bekijk het totale actuele aanbod van InSire-TopStieren (zwartbont of roodbont) in onze webshop.

Probleemloze productietopper

Via zijn moeder Delta Louise voert Delta Leonardo terug op de Peeldijker Liesjes van de familie Priems uit De Mortel. De InSire Topstier vererft veel melk en 110 kilo vet en eiwit. Op de gezondheids- en managementkenmerken laat hij nergens steken vallen, waarbij met name de scores van 107 voor klauwgezondheid en uiergezondheid opvallen. Leonardo combineert deze goede uiergezondheid met een bovengemiddelde melksnelheid (105).
Ook op de exterieurkenmerken levert de nieuwe InSire Topstier toegevoegde waarde met, onder andere, voor beenwerk een score van 107 en voor totaal exterieur 112 in de bovenbalk.

 

Breed inzetbare allrounder

De nieuwe roodbonte InSire Topstier Delta Jetstream heeft een allround verervingspatroon. Zijn fokwaarden tonen voldoende melk met een plusje voor eiwit en een levensproductievererving van 1943 kilo vet en eiwit. Hij scoort positief op alle gezondheidskenmerken en is geschikt voor gebruik op pinken. Jetstream laat een degelijke exterieurvererving zien met beenwerk als sterkste onderdeel. De nieuwe InSire Topstier stamt uit een degelijk opgebouwde Nederlandse koefamilie: de Stillewagt Jetskes van melkveebedrijf Van der Kolk uit Dalfsen. Jetstream vererft de A2A2-variant van het bètacaseïne-eiwit en is breed inzetbaar in de roodbontpopulatie.

Jetstream

Jetstream

Delta Jetstream-Red (v. Piano Rdc)