InSire Topstieren maart: Dazzel en Reloader

categorie Stierennieuws
2
mrt
2018
2
Reacties
InSire Topstieren: grootmoeder van Dazzel
Manders Dellia 11, grootmoeder van Manders Dazzel

In de maand maart zijn weer twee stieren toegevoegd aan het aanbod van InSire Topstieren, onze hoogst scorende genoomstieren. Dazzel en Reloader zijn nu te vinden in onze webshop.

Maak hieronder kennis met deze twee toppers of bekijk het totale actuele aanbod van InSire-TopStieren (zwartbont of roodbont) in onze webshop.

Complete pinkenstier

Manders Dazzel is een stier met een zeer compleet verervingspatroon en een hoge NVI. Van deze InSire Topstier mogen zeer efficiënt en persistent (fokwaarde 112) producerende koeien worden verwacht die zorgen voor veel kilogrammen vet en eiwit in de tank. Dankzij gezonde uiers en klauwen zijn de dochters van Dazzel bovendien gemakkelijk te managen. De zoon van Bouw Finder scoort 109 voor fokwaarde geboortegemak en is daarmee een uitgesproken pinkenstier. Zijn dochters zullen beschikken over beste benen (109) en prima uiers (110). Voor robotmelkers is Dazzel een mooie correctiestier voor koeien met een te sterke ophangband en nauwe achterspeenplaatsing. Hij vererft bovendien een bovengemiddelde melksnelheid. Dazzel is gefokt door Erik Manders uit Venhorst en voert uiteindelijk terug op de Dellia koefamilie van Familie Van Beek uit Teteringen. Uit dezelfde familie werd eerder al Manders Don en FG K&L Delight ingezet als InSire Selectstier.

topstieren Dazzel

Leider op levensproductie

De moederlijn achter Delta Reloader heeft zich ruimschoots bewezen. Zo zijn op dit moment uit dezelfde koefamilie de fokstieren Antidote en Bonaparte beschikbaar. In het verleden kwamen onder andere Delta Stilist en Veneriete Willis uit deze familie. Bovendien is de actuele InSire Topstier Delta Concert (v. Crescendo) een halfbroer van Reloader. Deze NVI-topper blinkt uit als vererver van dochters met een hoge levensproductie (+37076 kilo melk). Met fokwaarden van onder andere 111 voor uiergezondheid, 105 klauwgezondheid en 104 dochtervruchtbaarheid en +9% Better Life gezondheid mogen van Reloader probleemloos producerende dochters worden verwacht. Daarbij is de InSire Toptstier een allround exterieurvererver met 108 voor uier en 107 voor beenwerk in de bovenbalk. De nieuwe InSire Topstier scoort 109 voor fokwaarde geboortegemak is dan ook zeer geschikt voor gebruik op pinken.

 

topstieren Reloader

 

InSire Topstieren: moeder Delta Reloader

Delta Rainbow, moeder van Delta Reloader

2 reacties

  1. 08 maart 2018 (Erik Hettinga) Schreef:

    Die hoge levensproductie van dochters van Delta Concert, is dat een genetische inschatting, of zijn er al genoeg oudere dochters van hem ? Het lijkt mij wat voorbarig om dat nu al te kunnen stellen.

    • 08 maart 2018 (Erik Hettinga) Schreef:

      Ik zie het al, het gaat om de fokwaarden van Reoader zelf, sorry.