InSire Topstier juni: Resistor

categorie Stierennieuws
21
jun
2021
0
Reacties
InSire Topstier Resistor
Delta Resistor (Marco x Booking x Stellando)

Delta Resistor is in juni toegevoegd aan het aanbod van InSire Topstieren. Resistor is als InSire Topstier nu te bestellen in onze webshop.

Maak hieronder kennis met deze topper of bekijk direct het totale actuele aanbod van InSire-TopStieren (zwartbont of roodbont) in onze webshop.
Delta Resistor toont het ideale plaatje voor roodbont

InSire Topstier Delta Resistor is een mooi voorbeeld van de openheid van het fokprogramma van CRV. De stier stamt uit een gewone boerenkoefamilie die dankzij merkeronderzoek op de radar kwam van foktechnicus Eric Lievens. Op het bedrijf van Wil Fleerakkers in Duizel ontdekte hij Stellandodochter Rika 109. ‘Een vlotte koe met een ideale robuustheid, een prima werkuier en zeer soepel beenwerk, die de productie heel gemakkelijk aankon’, herinnert hij haar zich. Lievens maakte afspraken om Rika diverse keren te spoelen. Hieruit werd onder andere Delta Ruby (v. Booking), de moeder van Resistor, geboren.

 

Tussenkalftijd 316 dagen

Ruby loopt nu op het Delta-testbedrijf van de familie Nooiien in Coevorden. Daar tekende ze voor een vaarzenlijst van ruim 11.849 kg melk met 3,86% vet en 3,56% eiwit in 271 dagen (lw 110). ‘Een echte melkkoe, die probleemloos produceert’, typeert veehouder Koen Nooijen haar. ‘Ze is nu zo’n 120 dagen in haar tweede lijst en geeft 60 kg melk per dag met behoud van gehalten’, vertelt hij. Opvallend is het lage celgetal in de melk van de met 83 punten ingeschreven Bookingdochter. Nog opvallender is haar vruchtbaarheid: ze realiseerde, ondanks de enorme productiedrang, een tussenkalftijd van slechts 316 dagen.
(tekst gaat verder onder de foto)

Moeder van InSire Topstier Resistor

Delta Ruby (v. Booking), moeder van Resistor

Koploper bij CRV Gezondheid

De fokwaarden van Delta Resistor tonen het ideale plaatje voor roodbontfokkers. Hij vererft een mooie melkplas met positieve gehalten en zijn middelgrote dochters zullen deze hoge productie gemakkelijk aankunnen. Resistor scoort 110 persistentie, 108 conditiescore en 107 voerefficiëntie. Zijn dochters zullen bovendien beschikken over sterk aangehechte, ondiepe uiers en evenwijdig geplaatst beenwerk dat zeer vlot wordt gebruikt. Daarbij is de InSire Topstier met +9% CRV Gezondheid een van de koplopers voor probleemloosheid. Hij dankt deze hoge score onder andere aan indexen van 108 klauwgezondheid, 103 uiergezondheid, 108 dochtervruchtbaarheid en 110 afkalfgemak.
Resistor is breed inzetbaar in de roodbontpopulatie. Met 111 geboortegemak is hij ook nog eens bij uitstek geschikt voor pinken.

resistor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *