InSire Topstier juni: Altitude

categorie Stierennieuws
30
jun
2020
0
Reacties
InSire Topstieren: Altitude
Altitude

Drouner Altitude is in juni toegevoegd aan het aanbod van InSire Topstieren. Altitude is als InSire Topstier nu te bestellen in onze webshop.

Maak hieronder kennis met deze topper of bekijk direct het totale actuele aanbod van InSire-TopStieren (zwartbont of roodbont) in onze webshop.
Drouner Altitude productiekracht uit exterieurfamilie

Over de kwaliteiten van de Aikokoefamilie raakt melkveehouder en fokker Harm Albring niet snel uitgepraat. Een groot deel van de veestapel, die hij in Drouwenermond met zijn vrouw en kinderen verzorgt, bestaat inmiddels uit nakomelingen uit de vermaarde met 95 punten ingeschreven Amerikaans fok- en showkoe Kamps-Hollow Altitude. Zij is onder andere de moeder van Jotanred, maar staat ook aan de basis van internationaal gerenommeerde roodfactorstieren als Advent, Acme, en Aikman.

 

Reservekampioene NRM

‘Zo’n tien jaar geleden kochten we, in samenwerking met de familie Duindam, embryo’s uit KHW Goldwyn Aiko, een excellente Goldwyndochter uit Altitude. Hieruit werd onder andere Drouner AJDH Aiko geboren’, vertelt Albring. Zij groeide uit tot de stammoeder van een succesfamilie. Eén van haar kleindochters is de met 89 punten ingeschreven vaars Drouner DH Aiko 1445, de reservekampioene op de NRM van 2019 en de nummer twee in haar rubriek op de Europese show in Libramont. Overigens eindigde ook haar moeder – de excellente Olympiandochter Drouner AJDH Aiko 1288 – al eens derde op tal bij de vaarzen op de NRM. Ook op genoomfokwaarden blijken de Aiko’s uniform goed te scoren. ‘Dit tekent de fokkracht van de familie’, vindt Albring. ‘Om de lijn foktechnisch interessant te houden besloot ik de Olympian te spoelen met de exclusieve DG Charley’, vertelt de fokker. Hieruit werd Drouner DH Aiko 1456, de moeder van Altitude, geboren.

Ze is inmiddels ingeschreven met 88 punten en tekent voor een 305 dagenlijst van 7900 kg melk met 5,59% vet en 3,77% eiwit

 

Fantastische uiers

Altitude combineert de allround kwaliteiten van de Aikofamilie met de productiedrang van Jacuzzi. Met een Inet van bijna 400 euro en +15% Better Life Efficiëntie is hij een van de hoogste stieren voor productie in het roodbontaanbod. Daarbij scoort de InSire Topstier positief op alle gezondheidskenmerken. Dochters van Altitude zullen zijn voorzien van fantastische ondiepe uiers die van achteren hoog zijn opgehangen en van voren sterk aangehecht. Ook hierin toont Altitude zich een ware representant van de Aikofamilie.