Hoogste roodbonte nu al beschikbaar via Elite-embryo’s

categorie Stierennieuws
8
jun
2021
0
Reacties
Delta Thilda
Delta Thilda (av 87), grootmoeder van NVI-aanvoerder Delta Taskforce P-Red

De hoogste roodbonte stier voor NVI, Delta Taskforce P-Red (Jacko PP x Esperanto x Amigo) is vooralsnog alleen beschikbaar via Elite-embryo’s. Taskforce is – dankzij dit hoge niveau, de hoornloosheidsfactor en de wat andere afstamming met vader Jacko PP –  zowel stiervader bij rood- als zwartbont.

De moeder van Taskforce, Delta Tialda (av 84), wordt in haar vaarzenlijst, na negen maanden voorspeld op 13.594 kg melk met 3,36% vet en 3,70% eiwit, goed voor 124 lactatiewaarde. De grootmoeder van Taskforce, Delta Thilda (av 87), doet er nog een schepje bovenop en produceert in haar derde lactatie bijna 20.000 liter in 305 dagen, resulterend in 130 lactatiewaarde. Ze is ook de grootmoeder van Delta Tornado, die al beschikbaar als InSire Topstier.
Thilda’s moeder, Delta Teuntje-Red (av 86), was ook al zo’n veelgeefster met een levensproductie van 64.199 kg melk met 3,64% eiwit. Zij is de moeder van de dochtergeteste stier Delta Ticket.

 

Taskforce: torenhoge gezondheidsscore

De hoornloze NVI-aanvoerder Taskforce P vererft een ruime productie met hoog eiwitpercentage (+0,12%) uit fantastische uiers die ook nog eens gezond zijn. Ook de overige gezondheidseigenschappen zijn van uitzonderlijk hoog niveau, met als gevolg een torenhoge score van +9 voor CRV Gezondheid. De gezonde klauwen en goede beengebruik zorgen voor een hoge beenvererving van 110. Gecombineerd met 112 voor uier leidt dat tot een totale exterieurscore van 112.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *