Daan en Gerda van Dolder over Anreli

categorie Stierennieuws
9
aug
2017
0
Reacties
Daan en Gerda van Dolder
Daan en Gerda van Dolder

Het succes van Anreli is voor fokkers Daan en Gerda van Dolder uit Hoogwoud geen verrassing. ‘Hij komt uit de Alida’s, die al 40 jaar bij ons in de stal lopen. Onopvallende koeien, die altijd wel bovengemiddeld en met gemak presteren’, geeft Daan aan.

Met merkertesten werd de G-Force moeder van Anreli ontdekt. ‘Ze was nog een pink, én met roodfactor.’ Deze Alida 507 -een Talent grootmoeder leverde de roodfactor- is inmiddels bezig aan haar tweede lactatie en drachtig van gesekst Danno. ‘Met één inseminatie’, noemt Daan, terwijl hij aangeeft dat er nog een volle zuster -zwartbont- van Anreli is. ‘Een typische Alida: met balans, heel correct en niet te groot.’ De grootmoeder van Anreli is een dochter van de eigen stier Obama, een Duitse Stylistzoon uit de excellente keuringskoe Gusta 283 (v. Archibald).

‘Goed in balans en op geen fout te betrappen’

De Alida’s zijn echte werkkoeien bij Kingfarm Holsteins.’ Op alle gebieden correct, goed in balans en op geen fout te betrappen. Koeien die melk geven en blijven geven en zo ruimschoots de kost verdienen.’