Kijk binnen in de stierenstal in Giekerk

categorie Stierennieuws
14
dec
2020
0
Reacties
Relevant en Esperanto

Afgelopen zomer heeft u een virtuele rondleiding door de stierenstallen in Harfsen kunnen maken. Nu is het tijd voor onze locatie in Friesland, in Giekerk om precies te zijn. Op de spermaproductielocatie in Giekerk huisvesten we 80 stieren.

Deze stierenstal is in 2016 verbouwd en is hiermee toekomstwaardig. De stallen zijn ingericht voor een optimaal dierwelzijn, zo zijn de stieren in individuele hokken gehuisvest en liggen ze op een strobed. De verzorging van de stieren kan zoveel mogelijk gemechaniseerd worden uitgevoerd en hiermee is een veilige werkomgeving voor de drie medewerkers gewaarborgd.

 

Allerhoogste kwaliteitseisen

Net als in de stallen van Harfsen is ook de locatie in Giekerk voorzien van een gecontroleerd klimaatsysteem om knutten en andere ziekteverwekkers te weren. Dit systeem werkt met overdruk en filters op de luchtinlaat. CRV is de enige veeverbeteringsorganisatie in de wereld die zo’n systeem toepast. Hiermee beschikt CRV zowel in Giekerk als in Harfsen over productielocaties die voldoen aan de allerhoogste kwaliteitseisen. In de stal is ook speciale UV-verlichting geïnstalleerd die zonlicht imiteert. Onder invloed van dit UV-licht maken de stieren vitamine D aan. Dit bevordert de gezondheid en kwaliteit van het sperma.

 

Virtuele rondleiding

Vanwege de veterinaire veiligheid is de stierenstal niet open voor bezoekers. Maar via onderstaande video krijgt u een virtuele rondleiding. Daarnaast zijn er de komende weken bewegende beelden te zien van enkele populaire stieren uit het CRV-aanbod die in Giekerk logeren.

Bekijk meer video’s in onze Facebook playlist.