Gert Jan van den Bosch over Daredevil

categorie Stierennieuws
14
aug
2019
0
Reacties
moeder van Daredevil
Hilltop Acres Bose Dixiland, moeder van Daredevil

‘Wie de moeder van brownswiss-stier Daredevil ziet weet meteen waar hij zijn fantastische exterieur en uiervererving vandaan heeft. Hilltop Acres Bose Dixiland is excellent (90 punten) met zelfs 91 voor uier’, vertelt Gert Jan van den Bosch, specialist veestapelmanagement bij CRV.

Daredevil komt uit een aansprekende koefamilie. Zijn overgrootmoeder is een dochter van Vigor, kreeg 91 punten en noteerde 3,9 procent eiwit in de melk.’ De koefamilie staat niet alleen bekend als fraai, maar ook als hard werkend. ‘Op Hilltop Acres lopen 400 brownswisskoeien die drie keer per dag door de melkstal gaan’, noemt Gert Jan.

‘De nieuwste generatie stieren zoals Daredevil staat garant voor een hoge productie’

‘Het draait om een hoge productie en economie.’ Eigenschappen waar brownswissveehouders uitdrukkelijk naar op zoek zijn. ‘Met brown swiss krijg je raskenmerken als vruchtbaarheid, levensduur en sterk beenwerk. De nieuwste generatie stieren zoals Daredevil staat ook garant voor een hoge productie.’

Fraai naar hoge levensproducties
Hilltop Acres B Daredevil (Shiloh Jackson Brady x Hilltop Acres Bose Dixiland  x Glenn) is de allerbeste exterieurstier van het brownswissras in de USA op dit moment (type 1.40, UDC 1.40). Maar Daredevil kan meer, veel meer. Hij combineert dit fraaie uiterlijk met veel (A2A2) melk (+843 pond, -0,6% vet, -0,1% eiwit), sterke gezondheidskenmerken en een laag celgetal. Met maat, kracht en fraaie uiers zullen zijn dochters lang leven en hoge levensproducties halen. Daarmee spreekt hij de veehouders aan die kruisen met brown swiss én de zuiver fokkende veehouders. Die laatste groep kan Daredevil met name uitstekend inzetten op dochters van Tonka, Dario en Get Lucky.

DAREDEVIL (Shiloh Jackson Brady x Bosephus) 
  • Hoge levensduur
  • Top exterieur
  • Beste productie

Gert Jan van den Bosch