Geertje Stein fleckviehkoe 2015

29
jun
2015
0
Reacties

Elk jaar wordt een koe tot Fleckviehkoe van het Jaar gekozen en voor 2015 is dat Geertje Stein 160 geworden.

De finale vond plaats tijdens de Fleckviehdag, op 25 juni bij de familie Pullen in het Overijsselse Diffelen. De onafhankelijke selectiecommissie had drie finalisten geselecteerd waarna er via internet gestemd kon worden. De zesdekalfs Vansteindochter van mts. Beernink-Tackenkamp uit Beltrum kwam als winnares uit de bus.

Topkoe
Geertje Stein 160 is een massale koe van het fleckviehras, die uitblinkt in hoge gehalten en zeer goede vruchtbaarheid (gemiddelde tussenkalftijd 327 dagen).

‘Ze heeft inmiddels alweer gekalfd en loopt superfit in de stal’, vertelt Freek Beernink. ‘Een koe die niet opvalt, die altijd uit zichzelf de robot inloopt, zo wil je er wel een stal van vol. Ook hebben we geen veeartskosten en is ze de laatste jaren niet meer met antibiotica drooggezet. Toch heeft ze een zeer laag celgetal.’

Freeks vader Joan vertelt met trots: ‘Deze koe laat met 10 dagen na afkalven tocht zien en is op 30 dagen met één inseminatie weer drachtig, dat is eigenlijk het enige werk dat je van haar hebt. Ze heeft een vlakke lactatiecurve en kan kort droog, zo haalt ze een tussenkalftijd van 327 dagen.’

Fleckvieh
Geertje Stein 160 bevestigt dat fleckviehstier Vanstein vruchtbare dochters met zeer gezonde klauwen en goede benen vererft. Vanstein was lange tijd een topper van CRV, maar staat inmiddels niet meer op de stierenkaart. Zijn opvolgers zorgen evenwel voor een ruim en aantrekkelijk aanbod, dat beslist uw aandacht verdient wanneer u uw veestapel of een deel ervan wilt kruisen met een ander ras.

 Bekijk aanbod fleckvieh CRV


fleckvieh

Bron: www.fleckviehstamboek.nl