G-Force internationaal in de kijker

categorie Stierennieuws
21
nov
2016
0
Reacties

Over internationale aandacht heeft G-Force niet te klagen. CRV Duitsland pakte op Eurotier in Hannover afgelopen week uit met een aansprekende groep van de gerenommeerde fokstier.

Traditioneel bestaat een groep op de Duitse landbouwbeurs uit drie dieren die op een roterend platform verschillende dagen zowel in de voormiddag als in de namiddag gepresenteerd worden. De G-Force-dochters spraken aan door hun grootte en lengte, melkdrang en achteruiers.

gofastdochter1
In Denemarken loopt op het wereldbekende fokbedrijf Anderstrup een van de beste stiermoeders van het land rond. Anderstrup G-Force Malin staat geprojecteerd op 305 dagen op 16.155 kg M, 4,0 V en 3,4 E. Ze is nog niet ingeschreven, maar eigenaar Niels Erik Haahr hoopt stiekem op de maximale score van 89 punten. Als we naar de foto kijken, zou hij wel eens gelijk kunnen krijgen. CRV contracteerde al drie dochters van haar waaronder een Debutant.

Een volgend optreden van G-Force mag verwacht worden op het CRV-Event in Gent (B) van 12 tot 15 januari 2017.

Actiestier
G-Force is synoniem aan zeer efficiënte koeien waarbij de gehalten domineren. Hij staat garant voor grote koeien die lang meegaan, persistent én laatrijp zijn. Qua achteruier en klauwgezondheid is hij een betrouwbare autoriteit.

G-Force is momenteel actiestier. Bekijk ‘m in onze webshop