Freek: allround profiel uit bewezen genen

categorie Stierennieuws
3
dec
2020
0
Reacties
Henk Verheij, foktechnisch adviseur bij CRV

Met Freek voegt CRV een zeer complete stier aan haar aanbod toe. Foktechnisch adviseur Henk Verheij vertelt: ‘De combinatie van het genenpakket van vader Flavio met dat van Koendochter Dikkie 200 maakt Freek heel allround.’ Freek beschikt over een vrijwel foutloos verervingsprofiel.

Moeder Dikkie 200 was in 2019 de absolute topvaars op het Gelderse bedrijf van de gebroeders Ten Damme. ‘Ze produceerde in 305 dagen 9500 kg melk met ruim 3,80% eiwit. Hiermee scoorde ze 124+ lactatiewaarde en was ze de stalfavoriet bij uitstek’, geeft Henk aan. Voor haar fraaie en complete exterieur kreeg ze een waardering van in totaal 85 punten, met 86 punten voor uier en 85 punten voor haar sterke beenwerk.

 

Dikkie 200 (v. Koen), moeder van Freek. Eig.: mts H. J. en A. J. ten Damme, Winterswijk Meddo

 

Hoge levensproductie

Naar verwachting vererft Freek een royale en vooral persistente melkproductie. Hij weet dit te combineren met een hoge levensduurverwachting. Ook de lichaamskenmerken ondersteunen de levensverwachting van zijn dochters. ‘Dit zal zeker gaan leiden tot een hoge levensproductie bij zijn dochters’, meldt Henk.

Het exterieurrapport van Freek laat zien dat hij sterk zal scoren voor uier en beenwerk en dit combineert met een bovengemiddelde bespiering. Op het gebied van uiergezondheid en dochtervruchtbaarheid zullen Freekdochters het naar verwachting prima doen. Henk vat het mooi samen: ‘Freek combineert de beste genen van Flavio en Koen uit een bewezen koefamilie.’

 

Freek (Flavio x Koen x Mark 44)
Jonge stier

  • Persistente productie
  • Hoge levensduurverwachting
  • Bovengemiddelde bespiering
  • CRV Gezondheid -1%
  • CRV Efficiëntie 6%