Fokken op gehalten, levensduur, uiergezondheid en exterieur met Thimore

categorie Stierennieuws
27
jan
2021
0
Reacties
De Vinkenhof Thimore

Thimore (Thor x Martha’s 287 Rudolf) belooft beste en gezonde uiers, prima beenwerk en een topvruchtbaarheid met zijn afstamming aan zowel vaders als moeders kant. De moeder van Thimore is Daniëlle 161 en zij is een dochter van de welbekende Daniëlle 95. Dat lijkt een garantie te zijn voor hoge gehalten, super uiers en beenwerk.

Daniëlle 161 is op dit moment een verse derdekalfs koe en produceerde tot nu toe ruim 18.000 kg melk met 4,62% vet en 4,00% eiwit. De hele familie achter Thimore bestaat uit echte mrij-koeien. Ze zijn best ontwikkeld, tonen veel mrij-type en blijven goed bewaard tot op hoge leeftijd. Dat combineren ze met een beste bespiering. Door de hoge levensduur met de goede productie scoort Thimore +2% voor CRV Efficiëntie.

De goede gehalten zijn sterk verankerd in de moederlijn. In de zeven generaties achter Thimore is het gemiddelde vetgehalte 4,58% en het eiwitgehalte zelfs 3,89% met gemiddeld 107 lactatiewaarde over alle lijsten.

 

Hoge levensduur

Naast de supergehalten belooft Thimore met 104 voor uiergezondheid en 102 voor dochtervruchtbaarheid een grote kans op een hoge levensduur bij zijn dochters. Hierdoor scoort Thimore +3% voor CRV Gezondheid. Bovendien is zijn aAa-code van 513 passend op veel koeien die extra kracht en balans kunnen gebruiken.

Ook op exterieurgebied staan de Daniëlles achter Thimore hun mannetje. In zeven generaties scoren ze gemiddeld 88,9 voor frame, 88,8 voor uier, 88,0 voor beenwerk, 84,8 voor bespiering en 87,9 voor algemeen voorkomen. De koeien laten zich omschrijven als best ontwikkelde, echte mrij-typische koeien. Ze zijn altijd voorzien van sterk aangehechte, lange vooruiers en een beste speenplaatsing. Het beenwerk is altijd prima in orde en overtuigend door de zeer sterke stap.

Wilt u gebruik maken van de goede genen van Daniëlle 95, in de zuivere fokkerij maar ook eventueel in de CrossFit gezondheidskruising, én fokken op hoge gehalten? Dan is Thimore een uitgelezen kans om uw veestapel te verbeteren! Bestel Thimore in onze webshop