Fleckviehstieren blijven op hoog niveau gezondheid en efficiëntie

8
apr
2019
0
Reacties
Angelika (v.Haribo)
Angelika (v.Haribo)

Een gezonde veestapel geeft de veehouder meer werkplezier én een beter inkomen. De indexdraai van april laat zien dat consequent fokken resultaat oplevert. CRV heeft een interessant fleckviehaanbod dat bijdraagt aan een gezonde en efficiënte veestapel.

Jonge stieren gezonde fitness en efficiënte productie
Helsinki (Herzschlag x Watt) is een zeer efficiënte stier met een TMI van 139, gecombineerd met veel melkproductie (+1373 kg) en een prima vleesaanzet (112). De dochters hebben goede uiers (117) en kalven gemakkelijk af. Ligt de nadruk op gezondheid dan is Hindu (Hensdorf x Mint) de topper met hoge gezondheidskenmerken zoals de uiergezondheid (116), vruchtbaarheid (122) en levensduur (131). De meest efficiënte stier is Rolls (Walk x Waldbrand). Rolls’ dochters zijn erg productief (+1221 kg), hebben een lange levensduur met belangrijke gezondheidskenmerken zoals uiergezondheid (118) en persistentie (128). In alle fokwaarden is hij gestegen en hij behoort hiermee tot de favorieten.

(tekst gaat verder onder de foto)

Fleckviehstier Helsinki

Fleckviehstier Helsinki

 

Haribo handhaaft positie
Bij de dochtergeteste stieren handhaaft Haribo (Hutera x Rurex) zijn positie. Hij laat op basis van dochters in de tweede fokwaardeschatting een goede melkvererving (+1154 kg) en persistentie (113) zien. Haribo is een uitstekende keuze om te gebruiken op pinken (119). De dochtergeteste stieren Wobbler, Mint, Raldi en Remmel houden hun hoge niveau vast.
(tekst gaat verder onder de foto)

Haribo (v.Hutera)

Haribo (v.Hutera)

 

Nieuw dochtergeteste stier veelbelovend
Ducatie (Dell x Wille) is nieuw en valt op vanwege de beste uiers (128 uiergezondheid). Deze A2A2-stier is solide op melk (+791 kg) en gehalten (+0,05% eiwit).
Kortom, ook deze indexdraai helpt CRV een veestapel te fokken met een betere gezondheid, levensduur en efficiëntie.

ROLLS

ROLLS