Familie van Berkum over de koefamilie van Janko

categorie Stierennieuws
17
apr
2018
0
Reacties
fokkers van Janko
Jan Siemen en Siemen van Berkum uit Elahuizen

Uit de stal van Nederlands topmelkers Siemen en zoon Jan-Siemen van Berkum komen de Janke’s, de koefamilie achter Delta Janko. ‘Ons doel is een hoge productie met de koeien te halen, met zo min mogelijk problemen’, geven de melkveehouders uit Elahuizen aan.

De Elegaaster Janke’s zijn volgens Siemen en Jan-Siemen: ‘Keiharde werkkoeien zonder franje. Het zijn duurzame, harde boerenkoeien met, zonder uitzondering, een hoge productie.’ De prestaties van de koefamilie in combinatie met vruchtbaarheidsspecialist Meteor (v. Stellando) als vader, leverde allrounder Janko op.

‘Janke’s zijn duurzame, harde boerenkoeien met een hoge productie’

Gezonde melkkoeien met krachtig exterieur

Janko staat garant voor efficiënte, gezonde melkkoeien met krachtig exterieur. De grootmoeder van Janko, een met 85 punten opgenomen Fictiondochter, loopt na een productie van 68.000 kilo melk nog in de stal. Ook Janko’s overgrootmoeder, de met 88 punten opgenomen Janke 264 (v. Jordan), is nog in Elahuizen te vinden. De 14-jarige koe gaf al bijna 110.000 kilo melk. Delta Jetje (v. Aikman),  de moeder van Janko, staat op CRV-testbedrijf Barendonk Holsteins. Zij kreeg al 87 punten voor haar exterieur.