Einde carrière voor Delta Paramount

categorie Stierennieuws
15
okt
2015
0
Reacties
Paramount
Paramount op 9½-jarige leeftijd

Na een loopbaan van bijna tien jaar en een productie van meer dan 1,4 miljoen doses sperma, is er een einde gekomen aan de ki-carrière van Delta Paramount. Hij is bij CRV bovendien de absolute recordhouder voor wat betreft het aantal verkochte doses SiryX (gesekst sperma), namelijk 136.575 doses.

Delta Paramount – net 14 jaar geworden – is de meest recente miljonair van CRV. Een status die hij in het najaar van 2011 behaalde en waarbij hij zichzelf op de lijst van illustere namen als Sunny Boy, Celsius, Lord Lily, Olympic en Kian plaatste. Deze Jocko Besnezoon heeft ondertussen ruim 1,3 miljoen doses conventioneel sperma geproduceerd en daarnaast een record aantal van 136.575 doses SiryX (gesekst sperma).

Delta Paramount staat bij vele melkveehouders bekend om zijn vererving van een uitstekende melkproductie, sterke benen en zeer goede uiers. Zijn dochters produceren lang en probleemloos. Uit de vroege periode waarin hij als proefstier werd ingezet zijn zelfs al vijf dochters bekend die meer dan 100.000 kg melk produceerden. Dit is een uitzonderlijk groot aantal, gezien het feit dat proefstieren altijd maar een beperkt aantal dochters aan de melk krijgen.

Paramount was nationaal en internationaal zeer populair. Een voorbeeld daarvan is Brazilië, waar de topstier niet alleen binnen het holsteinras volop gebruikt werd, maar ook binnen het tropische melkveeras Gir.

Wilt u Paramount nog eenmaal zien?

Deze film maakten wij 4 jaar geleden over Delta Paramount, toen hij de grens van 1 miljoen geproduceerde doses sperma passeerde.