Eerste Cricketdochter excellent

31
okt
2014
0
Reacties
Willemshoeve Rita 670
Willemshoeve Rita 670

Bij de Willemshoeve in Buren heeft Rita 670 een nieuwe stap gezet op het pad naar de topklasse. Sinds kort gaat het tweedekalfs dier als excellent (EX 91) door het leven. Eerder heeft Rita 670 in de showring van zich doen spreken. Bij haar debuut schreef zij de Dairy Fair in Marienwaerdt 2013 op haar naam en later dat jaar verliet zij de HHH Show in Zwolle als vaarzenkampioene.

Haar fraaie looks heeft Rita van geen vreemde. Vader Ralma O-Man Cricket heeft uitstekende papieren voor exterieur, maar is bovenal een gezondheidsspecialist, die persistente dochters met ondiepe uiers fokt. Met een fokwaarde van 113 voor celgetal is Cricket bij menige veehouder een welkome gast in de stal.

Willemshoeve Rita 670 bij de molen van Deil

Willemshoeve Rita 670; v: Cricket; eig: fam. De Jong, Buren

Gezonde veestapel
Veehouders die gespitst zijn op een gezonde veestapel hebben bij CRV naast Cricket een ruime keus aan passende genetica. Het nieuwe kengetal Better Life Gezondheid maakt het extra gemakkelijk om uw keuze te maken. Bovendien wordt Better Life Gezondheid vanaf de indexdraai van 4 december uitgebreid met de fokwaarde ketose (slepende melkziekte). Zo kunt u als veehouder gericht werken aan een veestapel die blaakt van gezondheid.

> Bekijk ons stierenaanbod