‘E-Profit is hét antwoord op de huidige marktsituatie’

categorie Stierennieuws
5
dec
2018
0
Reacties
Henk Verheij, CRV foktechnisch specialist
Henk Verheij, CRV foktechnisch specialist

Met Magister, Danno en G-Force in zijn pedigree heeft E-Profit een mooie lijn van betrouwbare, bewezen stieren. Wat deze jonge stiervader echter laat zien, overstijgt de prestaties van zijn voorvaderen, hij verlegt grenzen!

E-Profit schrijft economie met hoofdletters dankzij zijn enorme gehaltevererving in combinatie met een mooie plas melk, foutloze onderbalk en zonder uitzondering positieve gezondheid- en vruchtbaarheidskenmerken. Als kers op de taart is hij ook nog pinkenstier. ‘De economisch ingestelde veehouder zal deze stier snel weten te vinden. Hij is hét antwoord op de huidige marktsituatie’, verwacht CRV foktechnisch specialist Henk Verheij.

Henk voegt toe dat die extra winstgevendheid ook van de – door FokkerijData Plus – ontdekte moederlijn van E-Profit komt. ‘Zijn moeder heeft als vaars bijna 10.000 kilo melk gegeven, met aan het einde van haar lactatie een eiwitgehalte dik boven de 4%.’ Ook grootmoeder en overgrootmoeder laten 3,80 tot 3,90 procent eiwit noteren in hun 305-dagen producties. ‘Gehalten zitten verankerd in deze familie, evenals optimale lichaamsmaten, een goede conditiescore, geschiktheid voor robotmelken en weiden.’

De Leenhorst E-Profit (Magister x Danno x G-Force)
  • Hoge gehalten
  • Gezond en vruchtbaar
  • Foutloos exterieur
  • Pinkenstier