Dochtergroep Solero: goede groep boerenkoeien

categorie Stierennieuws
10
dec
2019
0
Reacties
Dochtergroep Delta Solero
Dochtergroep Delta Solero tijdens HHH-show, december 2019

De dochtergroep van Delta Solero kreeg veel lovende reacties tijdens de HHH-show, begin december. We toonden een groep met derde-, vierde- en zelfs vijfdekalfsdochter in Zwolle. De gemiddelde levensproductie van deze dieren bedroeg tot nog toe bijna 45.000 kg melk met 4,35% vet en 3,62% eiwit. Het zijn koeien die jarenlang, probleemloos dikke melk produceren. 

In de pedigree van Solero vinden we zijn duurzame kenmerken terug aan zowel vaders-, als aan moederskant. Solero is een kleinzoon van Etazon Renate en stamt af uit de Remarlinda-koefamilie. Deze koefamilie is ook bekend van stieren zoals Goldmar, Vitesse, Titanium en Atlantic.

Bekijk hieronder de video van de dochtergroep van Solero in de ring tijdens de HHH-show.

Dochters van Solero: goede boerenkoeien

Delta Solerodochters zijn zeker niet te groot, met goede uiers en beste benen. Ze hebben een goede vruchtbaarheid, zeer gezonde uiers en super klauwen. Ze produceren dus probleemloos, zeer dikke melk, met als resultaat ook nog een hoge levensproductie. Solero scoort dan ook zeer hoog voor zowel Better Life Gezondheid als voor Better Life Efficiëntie. De probleemloze dochters van Solero halen gemiddeld 8% meer melk uit dezelfde hoeveelheid voer. Meer melk produceren met minder voer leidt tot een hoger rendement en leidt ook tot een hogere fosfaat- én stikstofefficiëntie. Zaken die momenteel zeer actueel zijn en waar CRV graag samen met u als veehouder aan wil blijven werken. Zo kunnen we samen oplossingen vinden voor de uitdagingen van vandaag en van de toekomst.

CRV bedankt de inzenders en selecteurs van deze groep voor de fijne samenwerking.

Arian Laan met zijn Solerodochter Trien 573

Klaas van der Weerd met zijn Solerodochter Bregje 414
Jikke 540 (Solero)

Solero dochter Jikke 540 van de familie Jelsema