Dochtergroep Fun P op de NRM

categorie Stierennieuws
28
mei
2019
0
Reacties
dochtergroep Fun P
Retraitehoeve Rita 135 (v. Fun P)

Van de roodbonte Delta Fun P tonen we op de NRM een dochtergroep bestaande uit tweedekalfskoeien en vaarzen. De Fun P-dochters zijn zeer productief en kunnen hun hoge producties makkelijk aan, dit maakt hen zeer efficiënt. Fun P is op dit moment de hoogst beschikbare dochtergeteste stier voor NVI. Van Fun P lieten we al eerder dochtergroepen zien, onder meer op de HHH-show afgelopen december.

Kenmerkend voor de stieren in het segment showexterieur zijn de bewezen showfamilies met een ‘kloppende pedigree’. Stijlvolle frames en een onberispelijke uiervererving zijn gegarandeerd binnen dit speciale aanbod. Fokkers die met dieren willen schitteren in de showring, en die daarnaast een gezonde en efficiënte veestapel wensen, doen hun voordeel met deze stieren. Fun P past uitstekend in dit segment en wij stellen hem graag nader aan u voor.

 

Opengebouwde showframes

De eerste 147 dochters van Delta Fun P laten weinig aan de verbeelding over, zij zijn door de inspecteurs ingeschreven met een gemiddelde van 83 punten, een unicum! De hoornloze Fun P is grensverleggend in fijnheid, openheid en inhoud en in hoogte en breedte van de achteruiers.

dochtergroep Fun P

Zandenburg Fun Fabiola (v. Fun P)

BWN Famke P (v. Fun P)

 

Moeder Fun P maakt verwachtingen waar

De moeder van Delta Fun P, Caudumer Lol 306 PP, is als kalf door CRV aangekocht van de familie Haytema voor het Delta-fokprogramma. Ze loopt nu op Delta-testbedrijf Barendonk Holsteins in Beers en maakt de hoge verwachtingen meer dan waar. Ze heeft onlangs voor de vierde keer gekalfd en heeft in drie lactaties al ruim 61.000 kg melk geproduceerd.

Lol 306 PP Red is ingeschreven met Excellent 91 punten AV en 92 punten voor haar uier. Fun P laat hetzelfde beeld zien in zijn vererving; veel melk met een super exterieur, fraaie, open gebouwde vaarzen met beste benen en fenomenale uiers. Op het Caudumer fokbedrijf is inmiddels een derde van de vaarzen hoornloos, vertelt Sietze Henk Haytema. ‘Dat werkt wel zo prettig.’ De hoornloosheid heeft zich via stammoeder Lol 292 P in de veestapel verspreid.

 

‘Lolfamilie’ komt steeds als beste bovendrijven

‘Een ideale voorbeeldkoe’, noemt Haytema Lol 292 P, de dochter van Lawn Boy P. Op de keuring liep ze goed mee, ze gaf veel melk met hoge gehalten en uit haar zijn ook veel embryo’s verkocht. De Lols zijn niet te groot, hebben hoge achteruiers, nauwelijks last van mortellaro en het zijn laatrijpe, heel gemakkelijk te managen koeien. ‘We hebben veel koefamilies in de stal, maar de Lolfamilie komt steeds weer als beste bovendrijven.’

Kom de dochtergroep van Fun P bewonderen op de NRM!
U bent van harte welkom in de stand van CRV op 28 en 29 juni in Zwolle.

Delta Fun P (Aikman RF x Magna P RF x Lawn Boy P)
  • Efficiënte dochters
  • Goede klauwgezondheid
  • Showexterieur
  • Heterozygoot hoornloos