Delta-stiermoeder (v. Snowfever) scoort 89 punten als vaars

categorie Stierennieuws
8
aug
2016
0
Reacties
Hedra D. Jesse 477, stiermoeder op Delta-testbedrijf

Op het CRV-Event in juni liep ze als kopkoe in de Snowfevergroep en onlangs werd Hedra D. Jesse 477 als vaars ingeschreven met 89 punten voor algemeen voorkomen.

Arjen Vernooij, die in Schalkwijk een Delta-testbedrijf runt, is enthousiast over Jesse 477 die met 40 liter ook bepaald productief te noemen is. ‘Een vaars met 89 punten was nieuw voor ons, al werd ze als kalfje op de plaatselijke jongveekeuring al algemeen kampioene.’

Een veelbelovende Amigozoon van november 2015 die momenteel in de quarantainestal van CRV staat, scoort naast prima exterieur, met name sterk op gezondheidseigenschappen en afkalfgemak, resulterend in een zeer hoog NVI. Op het Hedra-fokbedrijf van de familie Vernooij staan kalveren van Amigo en Regard.

Delta Justine, moeder van Hedra D. Jesse 477

Delta Justine, moeder van Hedra D. Jesse 477

Afstamming
Jesse 477 kwam als dracht mee met haar moeder Delta Justine (v. Gerard) naar het Delta-testbedrijf. Als testvaars maakte Justine een goede 369-dagenlijst met 10.971 kg melk, 3,69% vet en 3,66% eiwit, resulterend in 105 lw. ‘Justine was een laatrijpe vaars met een best uier’, aldus Arjen. ‘Haar afstamming met Mascol x Laudan zie je terug.‘

Delta Justine kwam als embryo van fokbedrijf Jürgen Hintze van WEH Holsteins uit Duitsland en is de volle zus van Genesis die als jonge stier op de 6e plek op de RZG-lijst stond. In de afstamming zitten verder de Duitse WEH Jessica (Laudan) en nog verder weg legendarische koeien als de Amerikaanse Briarpatch-R Misty (v. Secret) en Rilara Mars Las Ravena (M.E. Tony). Een dochtergeteste stier uit deze familie is de hoge NVI-stier Roylane Socra Robust.

Snowfever vererft efficiënte dochters, topexterieur en gezonde klauwen en is de hoogste nvi-fokstier van dit moment.
Ga naar de webshop