Delta Magister tijdelijk uit het aanbod wegens grote vraag

categorie Stierennieuws
2
feb
2017
0
Reacties
Delta Magister (Whatsapp x Direct)
Delta Magister (Whatsapp x Direct)

De InSire Topstier Delta Magister is tijdelijk uit het aanbod gehaald wegens de enorme vraag naar zijn sperma. Er is een te grote wachtlijst voor Magister en deze zal in de komende maanden eerst weggewerkt worden, voordat de stier weer in het aanbod terugkeert.

Delta Magister (Whatsapp x Direct) kwam in December in het stierenaanbod van CRV en is sindsdien verreweg de meest gebruikte stier. Ondanks het feit dat deze nog jonge stier voor zijn leeftijd een uitstekende spermaproducent is, staat er momenteel een wachtlijst tot eind april. CRV houdt Magister volop in productie om de wachtlijst weg te werken en zodra er weer voldoende voorraad is opgebouwd, zal hij weer beschikbaar komen.

Gezondheid en Efficiëntie ten top
De bijzondere populariteit van Delta Magister is geen toeval. De stier geeft een enorme verbetering van de gezondheid (+7% Better Life Gezondheid) en efficiëntie van de veestapel (+14% Better Life Efficiëntie) en dat zijn voor veel veehouders belangrijke criteria. Hij vererft een hoge melkproductie (+1318 kg) met veel eiwit (+0.14%) en zijn dochters kunnen, getuige de goede gezondheidskenmerken (uiergezondheid 107, klauwgezondheid 104, ketose 104), naar verwachting deze hoge producties met gemak aan. Uit zijn levensduurscore van +693 dagen blijkt bovendien dat hij koeien geeft die een hoge leeftijd kunnen bereiken en hij heeft een veelgevraagde aAa-code (156).

Naar verwachting zal CRV Magister later in het voorjaar weer beschikbaar kunnen stellen.